Ovako u Hrvatskoj pišu o istorijskom uspjehu srpskog fudbala

mondo
Foto: mn press

Partizanova pobjeda u Pragu dodatno je "pogurala" nacionalni koeficijent srpskih klubova i omogućila da Srbija dođe nadomak dva predstavnika u Ligi šampiona, dok bi i treći išao direktno u grupnu fazu evro-takmičenja.

Za to vrijeme, u Hrvatskoj prepoznaju taj uspjeh dok tamošnji šampion Dinamo sam skuplja bodove na međunarodnoj sceni.

Portal 24sata.hr tako je objavio da da je Srbija preskočila Ukrajinu i zauzela 11 mjesto na listi nacionalnih koeficijenata UEFA, prema kojem je šampion u sezoni 2023/24 direktno ići u grupnu fazu Lige šampiona, dok će vicešampion igrati u kvalifikacijama.

Takođe, to će otvoriti i dodatna mjesta, pa će uz osvajača Kupa u plej-ofu za Ligu Evrope domaći fudbal imati i dva sigurna predstavnika u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

Poslije poraza Dinamo Zagreba na gostovanju Sevilji (1:3), dalja borba hrvatskog kluba za dva tamošnja tima u LŠ postaje teško ostvariva misija, za koju više ne bi bio dovoljan ni preokret protiv Andalužana na Maksimiru.

Zato Hrvati konstatuju... "No, ono o čemu mi sanjamo, Srbima će se pretvoriti u javu. Crvena zvezda osvojila je prvo mjesto u grupi pa će se priključiti u osmini finala Lige Evrope, a Partizan je sinoć u šesnaestini finala Konferencijske lige pobijedio Spartu Prag (1-0) i vrlo vjerovatno osigurao Srbiji dva kluba u Ligi prvaka!"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana