Otkriven nevjerovatan motiv zašto je ubica izbo igrača Arsenala, mislio je da igra za Milan

GS
Foto: Tanjug/AP

Fudbaler Arsenala na pozajmici u Monci Pablo Mari izboden je nožem u tragičnom napadu koji se dogodio ispred šopping centra u blizini Milana, a napadač koji je tom prilikom nožem ranio pet osoba i jednu ubio, otkrio je motiv napada.

Prema službenom izvještaju, fudbaler je šetao sa svojom suprugom i sinom u kolicima. Odjednom je osjetio bol u leđima, sličnu jakom grču, a zatim je vidio kako je druga osoba ubodena u grlo.

Nož je završio nekoliko centimetara od pluća. Mari je prenoćio u bolnici, nakon čega je podvrgnut operativnom zahvatu.

Ubica Andrea Tombolini (46) kazao je da je to uradio jer je bio "ljubomoran kada je ugledao fudbalera Pabla Marija", prenose italijanski mediji.

Dodaje se da Tombolini već neko vrijeme pod psihjatrijskim nadozorom, između ostalog je ubijeđen da ima tumor na mozgu od kojeg umire iako nema medicinske nalaze za tu dijagnozu.

"Fudbaler Milana je bio među mušterijama i ja sam osjetio ljubomoru jer njemu ide dobro, a meni ne", rekao je ubica policiji, očito u zabludi da je Pablo igrač Milana.

"Zadao sam mu ubod nožem koji sam imao u rukama i tu nisam mogao da se zaustavim, ali onda ne znam šta me je snašlo i počeo sam da napadam i druge ljude", priznao je ubica.

Mari je operisan prije dva dana, a Monza je u službenom saopštenju objavila da će igrač morati mirovati najmanje dva mjeseca prije potpunog povratka treninzima, prenio je portal Kliks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana