OSS: Nismo izabrali novog selektora

Tanjug
OSS: Nismo izabrali novog selektora

BEOGRAD - Odbojkaški savez Srbije (OSS) demantovao je danas da je izabran novi selektor ženske reprezentacije Srbije, a da je Đovani Gvideti smijenjen.

Odbojkašice Srbije su sinoć eliminisane u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Parizu od selekcije Italije rezultatom 3:0. Gvideti je po završetku meča izjavio da mu je istekao ugovor sa OSS i naveo da vjeruje da mu je duel sa Italijom bio posljednji na mestu selektora Srbije.

U saopštenju se navodi da će OSS kao svaka ozbiljna organizacija prvo po ubrzanom postupku analizirati rezultate ženske i muške seniorske reprezentacije na takmičenjima odigranim ove godine, a onda u najbržem mogućem vremenskom okviru donijeti odluke u interesu budućnosti i razvoja srpske odbojke i o njima obavijestiti javnost.

-Ponosni smo na rezultate naših odbojkašica i odbojkaša u poslednjoj deceniji, ponosni smo na pomoć države odbojci i uslove koji im se obezbeđuju za trening, pripreme i putovanja, kao i na činjenicu da su se redovno odazivali reprezentativnim obavezama i borili za grb Srbije. Nažalost, rezultat je ovoga puta izostao, ali srpska odbojka ima budućnost i priliku da se na sledećim velikim takmičenjima vrati na pobednička postolja - zaključuje se u saopštenju OSS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana