“Orlovi” svim srcem uz Irce

G.S.
“Orlovi” svim srcem uz Irce

DABLIN - Mogu li gordi Irci olakšati put Srbiji na Mundijal saznaćemo večeras, poslije njihovog obračuna sa Portugalcima (20.45 časova).

U taboru Srbije odavno su usmjerili misli ka 14. novembru i okršaju u Lisabonu, ne polažući mnogo nade da Irska može iznenaditi favorita i eventualno omogućiti “orlovima” da sa remijem u posljednjem meču odu na Svjetsko prvenstvo. Selektor Dragan Stojković širi optimizam od dolaska na klupu, prihvatili su ga i fudbaleri na krilima dobrih igara, što je ohrabrujuće i potpuno ispravno. Već danima najavljuju da idu na pobjedu, ali se sigurno ne bi bunili da se ispostavi da im je dovoljan i remi. Za takav rasplet potrebno im je da Portugalci večeras pokleknu u Dablinu.

Domaćini su odavno ispali iz svih kombinacija, ali su, ponosni kakvi jesu, uvijek spremni da se bore za svaki pedalj terena i do posljednjeg zvižduka sudije. U tome su i uspjeli protiv Srbije, koju su šokirali u samom finišu, dok su protiv Portugalaca poklekli u nadoknadi vremena. Sve do 90. minuta imali su prednost u Faru, ali se i njima “desio” Kristijano Ronaldo. Fantastični as je sa dva pogotka donio velika tri boda svojoj selekciji, koja sa dva remija iz posljednja dva meča prolazi dalje.

- Kristijano je vjerovatno jedini fudbaler na svijetu koji je u stanju da na takav način postigne dva gola i donese pobjedu svom timu u samom finišu. Stvarno je nevjerovatan igrač. Ipak, uspjeli smo da ih držimo u šaci sve do samog kraja, krivo nam je što nismo izdržali tako u nadoknadi, ali plan nam je da to učinimo u četvrtak uveče - poručio je fudbaler sredine terena Džoš Kulen.

On smatra da je prva utakmica pokazala da Irska može da se nosi sa doskorašnjim prvakom Evrope.

- Mnogo samopouzdanja smo stekli tom partijom i probaćemo da je ponovimo na našem terenu. Samo što ovog puta želimo da dobru igru pretočimo i u dobar rezultat - rekao je Kulen.

Selektora Fernanda Santoša brine povreda Bernarda Silve, koji je i juče propustio trening, ali je napadač Rafael Leao optimista.

- Biće tijesna borba u vezi sa plasmanom na Mundijal. Ali ako budemo imali dobar pristup mečevima, pobijedićemo. Bićemo moćni na terenu i uzećemo po tri boda u oba meča. Ovo su dva finala za nas, koja moramo da dobijemo. Ne umijemo mi da igramo na neriješeno. Jesu protivnici jaki, međutim, naš plan su dvije pobjede i direktan put u Katar - poručio je Leao.

Ukoliko bi selekcija Stivena Kenija savladala Portugalce,  

 

Grupa A

Azerbejdžan - Luksemburg (17), Irska - Portugalija (20.45)

1. Srbija    7        5        2        0        16:8   17

2. Portugalija    6        5        1        0        16:4   16

3. Luksemburg     6        2        0        4        5:14   6

4. Irska     6        1        2        3        8:8     5

5. Azerbejdžan      7        0        1        6        4:15   1

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana