Orlovi slavili u Skoplju: Nazire se Fajnal for

G.S.
Orlovi slavili u Skoplju: Nazire se Fajnal for

SKOPLjE - Gostujućom pobjedom protiv Badela sa 70:65 košarkašice Orlova napravile su veliki korak ka Fajnal foru WABA Superlige.

Trijumfom u odgođenoj utakmici drugog kola druge runde takmičenja Banjalučanke su stigle Vojvodinu po broju pobjeda (šest) te imaju utakmicu manje od glavnog konkurenta za četvrto mjesto na tabeli koje donosi nastup na završnom turniru. Izabranice Dragane Svitlice očekuju još tri utakmice do kraja takmičenja, kući sa Badelom, u gostima sa Celjem i ponovo kući sa Montanom. Ukoliko dobiju Badel, a pri tome Vojvodina izgubi od Celja osiguraće četvrtu poziciju na tabeli. Do nje bi mogle i pobjedom protiv Montane u posljednjem kolu bez obzira na ostale rezultate.

Na utakmici u Skoplju ključno je bilo otvaranje posljednje četvrtine kada su gošće iz Republike Srpske napravile seriju 12:2, i povele sa 63:49 što ekipa iz Sjeverne Makedonije nije mogla da preokrene. Orlove je predvodila Nataša Šobot sa 21 poenom, Vladinka Erak ubacila je 15, Tamara Rajić 13, a Marina Ristić 12.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana