Orlovi ostali bez Fajnal fora WABA Superlige: Slijedi borba za peto mjesto

M. Z.
Orlovi ostali bez Fajnal fora WABA Superlige: Slijedi borba za peto mjesto

BANjALUKA - Porazom od Montane na domaćem terenu u petom kolu WABA Superlige košarkašicama Orlova ostala je samo teoretska šansa da se mogu plasirati na Fajnal for.

Banjalučanke nisu uspjele da zadrže elan nakon osvajanja Kupa Republike Srpske prošlog vikenda pa su morale da čestitaju igračicama iz Bugarske na trijumfu rezultatom 81:65.

Orlovi su ostali na tri pobjede i sedam poraza dok Montana, koja drži četvrto mjesto na tabeli, ima skor 6-5. Da bi prošla dalje, ekipa Dragane Svitlice mora da dobije sve četiri utakmice do kraja, protiv Duge u gostima, kući sa Zagrebom, kao i dvomeč s Budućnosti, a pri tome bugarski tim da izgubi sva tri meča, protiv Celja u gostima, Lavova i Vojvodine na svom terenu. To djeluje dosta nerealno tako da Orlovi najvjerovatnije neće braniti treće mjesto osvojeno prošle sezone.

- Rezultat pokazuje da je Montana bila mnogo bolja od nas, ali nije tako. Dobro smo igrali 35 minuta i onda u posljednjih pet sve prosuli. Preostaje nam da se u naredne četiri utakmice borimo za peto mjesto na tabeli što bi za naš podmlađeni tim bio veliki uspjeh. Pokušaćemo da izvučemo još koju pobjedu koja bi nam mnogo značila za samopouzdanje pred odlučujuće utakmice u Kupu i Ligi BiH. Jasno je da ekipa ima potencijala, ali joj treba iskustva koja stiče na upravo ovakvim utakmicama. Evidentno je da napredujemo iz meča u meč i ovim djevojkama potrebno je vremena za stasavanje - istakla je trener Orlova Dragana Svitlica za “Glas Srpske”.

Najbolja u njenom timu protiv Montane bila je Marina Ristić sa 14 poena, a poen manje dodala je Anđela Šipka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana