ORK Banjaluka želi da napravi dodatni iskorak

Darko Dragičević
ORK Banjaluka želi da napravi dodatni iskorak

BANjALUKA - Omladinski rukometni klub Banjaluka želi u narednoj sezoni da napravi dodatni iskorak. Klub koji već jedanaest godina uspješno “plovi” uzburkanim rukometnim vodama imaće izuzetno izazovnu sezonu.

Kvalitetan rad i razvoj igrača daju odlične rezultate, a u prethodnoj sezoni potvrdili su to dominacijom na domaćim parketima. Sve mlađe selekcije ORK BL u takmičenjima Rukometnog saveza Republike Srpske došli su do finala omladinskih liga gdje su osvojili tri šampionska trofeja i to u generacijama 2011/12, 2007/08. i 2005/06. dok su srebro donijeli klinci rođeni 2009/10. Zbog toga se nadaju da će neko da prepozna njihov rad i pomogne da se on nastavi.

- Nema sumnje da budućnost ovog uzornog sportskog kluba zavisi dijelom od toga da li će lokalna zajednica, Rukometni savez Republike Srpske i odgovorne institucije na republičkom nivou prepoznati visoke domete. Mladi rukometaši sanjaju velike snove, da li imamo pravo da ih u tome sprečavamo? Nama je potrebna podrška da nastavimo sa uspjesima i da stvaramo nove generacije igrača - rekao je predsjednik Draško Budiša.

Klub želi dodatno da napreduje, a mladići su prošle godine igrali i seniorsko takmičenje.

- Ispravan put i potvrda da se kuća pravi od temelja jesu naši mladi rukometaši koji su imali sjajan nastup u Prvoj ligi Republike Srpske gdje su prikazali moderan i dopadljiv rukomet. Praktično kadetsko-juniorska ekipa koja se takmiči u seniorskom takmičenju došla je do sjajnog petog mjesta. Sezona koja je pred nama donijeće još više izazova jer i druga ekipa se uključuje u seniorsko takmičenje, Drugu ligu Republike Srpske, gdje će kadeti biti oslonac ekipe i opet će biti najmlađi učesnik takmičenja. Da bi se stvorio igrač potrebno je upravo da prođe ovaj put i nadamo se da će generacija pod vođstvom trenera Gorana Bibića dobiti priliku da napravi kvalitetan iskorak - dodao je Budiša.

Simić ide na EP

Veliko priznanje za klub te uloženi rad svih trenera mlađih kategorija i prve ekipe je poziv Ivanu Simiću da bude dio kadetske reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu koje počinje 8. avgusta. I to je primjer da kvalitetan rad uvijek donosi rezultat te da u Omladinskom rukometnom klubu stvaraju  igrače i za reprezentaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana