Organizatori potvrdili da Đoković ne može igrati Ju-Es Openu

Agencije
Organizatori potvrdili da Đoković ne može igrati Ju-Es Openu

NjUJORK – Srpski teniser Novak Đoković definitivno neće igrati na Ju-Es Openu ove sezone pošto će turnir poštovati odluku vlasti.

Đoković se nalazi  na spisku prijavljenih učesnika za Ju-Es Open, ali sada je potpuno jasno da je to bilo samo protokolarno i da neće učestvovati na posljednjem grend slem turniru sezone.

Organizatori turnira objasnili su da nisu oni ti koji mu brane da igra na turniru "jer nije vakcinisan", nego su u pitanju američke vlasti i njihovi zakoni. Naglasili da će poštovati ova pravila i da to znači da neće biti nikakvog mogućeg izuzeća, uprkos tome što su hiljade ljudi potpisali peticiju da ga puste da igra.

U svom saopštenju, Ju-Es open je praktično potvrdio da je Đokovićevo ime na spisku učesnika tu samo zato što tako nalažu pravila grend slem turnira, odnosno da se kao sedmi teniser svijeta "automatski kvalifikovao".

-Ju-Es open nije uveo obaveznu vakcinaciju za svoje učesnike, ali će poštovati odluku Vlade SAD koja se tiče ulaska u zemlju nevakcinisanih neameričkih državljana - potvrđeno je iz organizacije turnira čime se definitivno stavila tačka na ovu priču, pa će Srbin tako produžiti odmor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana