Optimizam u Borcu nakon trijumfa u Posušju: Bićemo sve bolji

Dušan Repija
Optimizam u Borcu nakon trijumfa u Posušju: Bićemo sve bolji

POSUŠJE - Konačno osmijesi na licima fudbalera Borca i Nenada Lalatovića. Banjalučani su iz trećeg pokušaja stigli do prvog slavlja savladavši Posušje sa 2:0 i vratili pozitivnu atmosferu poslije lošeg starta sezone.

Veliki kamen sa srca pao je svima u “crveno-plavom” taboru. Uvodnih 180 minuta sezone, ne računajući i ono loše izdanje u Toršavnu, sada je iza Banjalučana koji se trude da gledaju unaprijed. Pobjeda, kakva god, u ovom trenutku bila je nasušno potrebna, a posebno raduje napredak u igri. Banjalučani su imali i malo sreće koja im je nedostajala ranije pošto je Jovan Vladimir Pavlović zatresao svoju mrežu poslije nesporazuma sa golmanom Lukom Kukićem, dok je trijumf potvrdio Dejan Meleg u samom finišu.

- I u najavi utakmice rekao sam da je Posušje dobar tim, koji u svakom trenutku zna šta hoće, ali smo i mi znali šta hoćemo. Raduje me da nismo pravili individualne greške. Polako izlazimo iz krize. Rekao sam da nam je potrebna jedna pobeda da krenemo napred i nadam se da će u narednom periodu biti sve bolje. Zadovoljan sam prvim poluvremenom, smatram da smo u drugom mogli odigrati još bolje, ali kako vreme odmiče, igraćemo bolje - rekao je Lalatović.

Osim eliminacije početničkih grešaka, srpski stručnjak može da bude zadovoljan i tempom. Njegovi momci igrali su dosta brže nego ranije, što je rezultovalo i lakšim ulaskom u prilike. Priliku na golu dobio je iskusni Bojan Pavlović, a od igrača koje je imao na raspolaganju, na klupi je, za razliku od prethodnih utakmica, ostao Meleg koji je kao džoker potvrdio trijumf.

- Ponekad morate nešto da promenite da bi se ekipa trgla. Posle grešaka koje smo napravili morao sam neke igrače malo da promenim. Znam da je bio veliki pritisak na njima i na meni, ali ja s tim pritiskom mogu da se nosim. Izveli smo najbolji mogući sastav i zasluženo trijumfovali - rekao je Lalatović.

Borac u narednom kolu dočekuje Igman, što je lijepa prilika za nastavak podizanja nivoa igre i samopouzdanja.

Premijer liga

1. Sarajevo 2        2        0        0        7:3     6

2. Š. Brijeg        2        2        0        0        3:0     6

3. Sloga     3        1        1        1        8:6     4

4. Željezničar    2        1        1        0        3:2     4

5. Borac     3        1        1        1        5:5     4

6. Velež     1        0        1        0        1:1     1

7. Posušje 2        0        1        1        1:3     1

8. Leotar   2        0        1        1        1:5     1

9. Tuzla s.  0        0        0        0        0:0     0

10. Zrinjski        1        0        0        1        1:2     0

11. Igman   1        0        0        1        0:1     0

12. Sloboda        1        0        0        1        0:2     2

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana