Omladinski rukometni klub BL primjer kvalitetnog rada: Tim stvoren za deset godina

Darko Dragičević
Omladinski rukometni klub BL primjer kvalitetnog rada: Tim stvoren za deset godina

BANjALUKA – Omladinski rukometni klub BL Banjaluka može da se pohvali nevjerovatnim podatkom. Naime, kompletna ekipa koja će naredne sezone igrati Prvu ligu Republike Srpske stvorena je u ovom klubu i prošla je sve mlađe selekcije.

Mladići iz generacije 2006/07. rasli su i razvijali se kao i klub. Počeli su od mini-rukometa, nastavili takmičenje preko pionira, kadeta i sad su došli u situaciju da igraju seniorsko takmičenje. Prošle sezone su osvojili drugu ligu Republike Srpske i izborili viši rang.

Svi mladići su uz prisustvo roditelja potpisali ugovor na dvije godine, čime je kvalitetan i predan rad čelnika kluba BL nagrađen vjernošću talentovanih rukometaša. Jedinstveno je da je klub organizovao kolektivno potpisivanje ugovora i krenuo odmah sa radom.

- Ponosni smo na činjenicu da smo sa ovim mladićima potpisali ugovor na dvije godine i zahvalni smo roditeljima na podršci i povjerenju. Svih ovih godina su nam vjerovali da smo na pravom putu i na kraju nadam se da smo svi zadovoljni. Kao klub smo imali jasnu viziju šta želimo od starta, a to je da stvaramo sopstveni igrački kadar Našu kuću smo, za razliku od drugih, gradili od temelja, od najmlađih kategorija. Sad smo dočekali da nakon 10 godina rada imamo naš tim u Prvoj ligi Republike Srpske, sastavljen od igrača koji su svih ovih godina bili kod nas napredovali, rasli - istakao je predsjednik kluba Draško Budiša.

Banjalučani su izborili viši rang i ne odustaju od svojih planova ni za milimetar.

- U narednom šampionatu Republike Srpske imaćemo ubjedljivo najmlađu ekipu sa prosjekom od 16,5 godina. Nećemo dovoditi nikog sa strane, naš cilj je jasan, a to je dalja afirmacija ovih mladih rukometaša i njihov napredak. Želimo da im pružimo sve uslove da nastave sa kvalitetnim radom, da dobijemo još bolje uslove i nadamo se da će ova brojnost, kvalitet i jasna vizija biti prepoznata i od nadležnih te da ćemo u ovoj i narednim godinama imati veću podršku. Mislim da smo je svojim radom kako mladići tako i mi zaslužili. Pokazali smo da je sve moguće ako se ima jasna vizija i plan. Svi mi u klubu od uprave, trenera igrača volimo rukomet, živimo za njega i to onda mora da donese rezultat - dodao je Budiša.

Dobri ljudi

Budiša ističe da samo rezultati nisu prioritet kluba.

- Naša je želja da ovi mladići postanu ne samo dobri sportisti već i dobri ljudi i da budu poštovani čime se god budu bavili u životu. Ponosni smo na ono što smo uradili dosad i sa željom da neki od njih postane i vrhunski rukometaš. Sigurno je da imaju talenta - dodao je Budiša

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana