Preminula poznata atletičarka: Dečko je nakon svađe polio benzinom!

Tanjug
Foto: Ilustracija

KAMPALA- Maratonka iz Ugande Rebeka Čeptegej, koja se takmičila na Olimpijskim igrama u Parizu, umrla je od zadobijenih povreda nakon što ju je dečko u nedjelju polio benzinom i zapalio, izjavio je danas šef Olimpijskog komiteta te zemlje.

''Saznali smo za tužnu smrt naše olimpijske atletičarke Rebeke Čeptegei nakon okrutnog napada njenog dečka“, rekao je Donald Rukare, predsjednik Olimpijskog komiteta Ugande, u objavi na mreži X.

Čeptegej, koja je osvojila 44. mjesto na olimpijskom maratonu, zadobila je opekotine na 75 odsto tijela i nalazila se u bolnici u kenijskom gradu Eldoret, prenela je Prototema.

Kenijski policijski zvaničnici saopštili su da je Rebekin dečko donio kantu punu benzina, prosuo benzin po njoj i zapalio je tokom rasprave u nedjelju.

Prema navodima lokalnih novinara, napad se dogodio u njenoj kući u Keniji nakon svađe koju je ova 33-godišnjakinja imala sa napadačem u vezi sa imanjem koje je kupila.

Kako je policija tada saopštila, napadač Dikson Dijema takođe je povrijeđen i hospitalizovan zbog zadobijenih opekotina.

Rebekini roditelji kažu da je njihova ćerka kupila imanje u Keniji, u oblasti Trans Nzoja, kako bi živjela u blizini mnogobrojnih atletskih centara u tom okrugu.

         

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana