Olimpijac amputirao prst da bi mogao nastupiti u Parizu

G.S.
Foto: Agencije

Australijskom olimpijcu i hokejašu na travi Met Dosonu amputiran je prst kako bi nastupio na Olimpijskim igrama u Parizu.

Australijanac je pretrpio užasnu povredu prsta na desnoj ruci tokom priprema za Olimpijske igre, što je dovelo u ozbiljnu sumnju njegovu nadu da će se naći na najvećoj sportskoj smotri.

Ali, nakon što je Dosonu, koji je sa reprezentacijom osvojio srebro u Tokiju 2020. rečeno da će se mnogo brže oporaviti ako mu amputiraju slomljeni dio prsta, odlučio se na hrabar potez.

“Donio sam odluku sa plastičnim hirurgom ne samo zbog prilike da nastupim u Parizu, već i za život nakon toga”, rekao je Doson, a prenosi Kliks.

“Najbolja opcija je bila da 'skinem' vrh prsta. To je mala promjena u ovom trenutku i uzbudljiv izazov, pretpostavljam”, dodao je.

Objasnio je da nije imao mnogo vremena da donese odluku.

 

“Donio sam odluku i onda sam nazvao svoju suprugu, a ona mi je rekla: 'Ne želim da doneseš ishitrenu odluku', ali sam već imao sve informacije koje su mi bile potrebne da donesem odluku ne za Pariz, već za život poslije”, tvrdi Doson koji je pokazao kako sada izgleda njegov prst.

Njegov trener, Kolin Beč, kazao je da nije siguran da bi uradio isto što i Met, a hokejaši Australije svoj nastup u Parizu počinju 27. jula kada će se sastati sa Argentinom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana