OKI Banjaluka zauzeo drugo mjesto na završnom turniru Evrolige

M. Z.
OKI Banjaluka zauzeo drugo mjesto na završnom turniru Evrolige

BANjALUKA - Sa srebrnom medaljom oko vrata članovi Odbojkaškog kluba invalida Banjaluka vratili su se iz Poljske sa završnog turnira Evrolige.

Četiri pobjede i poraz donijeli su Banjalučanima drugo mjesto u grupnoj fazi, da bi potom slavili u polufinalu, ali kako su priznali, u finalu nisu iskoristili priliku koja im se ukazala da stignu do titule. U grupi su pobijedili italijansku Fermanu, francuski Lion, slovenački Šempeter i poljski Silesija volej, dok su poraženi od Lukavca. Slovenački predstavnik ponovo je savladan u polufinalu, dok je u finalu Lukavac ponovo bio bolji.

- Naš primarni cilj bio je ulazak u polufinale, kojeg smo i ostvarili, dok smo kao sekundarni cilj postavili osvajanje titule. Iako nismo uspjeli da ga ispunimo, srećni smo zbog postignutog uspjeha jer biti drugi u Evroligi nije mala stvar i pri­ tome donijeti medalju u Banjaluku i Republiku Srpsku - rekao je trener ekipe Draško Madžar.

Predsjednik kluba Novak Grbić ponosan je na uspjeh koji su ostvarili bez dvojice igrača kao i uz brojne probleme sa kojima se susreću već duži niz godina.

- Potajno smo se nadali medalji koju smo, na veliku radost, osvojili. Nismo bili kompletni jer Vanja Grbić priprema kamp, dok se jedan od najboljih igrača Aleksandar Cvijanović ženio. Vjerujem da bismo s njima stigli do zlata. I pored svih medalja, posebno nas boli odnos institucija prema nama. Problema imamo mnogo kao i obećanja da će biti riješeni, ali već godinama nema ništa od toga. Grad Banjaluka je jedini stao uz nas i da toga nije bilo, ne bismo ni otputovali u Poljsku. Osim njih, niko nam nije pomogao i svi se pravdaju da nemaju sredstava mada smo odavno dostavili dokumentaciju da ćemo putovati. Uz pomoć naših prijatelja uspjeli smo da na najbolji način predstavimo Banjaluku, Republiku Srpsku i Srbiju, a da nije bilo njih, ništa od ovog ne bi bilo - kazao je Grbić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana