OK "Crvena Zvijezda" iz Obudovca proslavila jubilej

Srna
Foto: Srna

ŠAMAC- Završnim turnirom odbojke na pijesku i uručenjem priznanja istaknutim članovima i pojedincima, završeno je trodnevno obilježavanje četiri decenije rada muškog Odbojkaškog kluba /OK/ "Crvena zvijezda" iz Obudovca.

Predsjednik OK "Crvena zvijeda" iz Obudovca Janko Jovanović rekao je Srni da je prvi dan obilježavanja jubileja održan mini turnir u odbojci gdje su najmlađi članovi pokazali svoje vještine na mreži, a drugi dan turnira takmičili su se veterani.

"Treći dan je bio u znaku odbojke na pijesku, gdje je bilo 26 prijavljenih parova 18 muških i osam ženskih, a došle su nam ekipe iz Tuzle, Kalesije, Šida, Doboja, Gradiške, Brčkog, Modriče…", dodao je Jovanović.

Prema njegovim riječima, u ženskoj konkurenciji prvo mjesto je par iz Modriče Lugonja-Laković, drugo Draganović-Todorović iz Doboja, a treće par Šarkanović-Zoranović iz Obudovca.

"U muškoj konkurenciji prvo mjesto pripalo je paru Lopatić-Mitrović iz Brčkog, drugo paru iz Gradiške Lajić-Makivić, dok su treće mjesto osvojili momci iz Obudovca Josić-Josipović", rekao je Jovanović.

On je naglasio da je OK "Crvena zvijezda" iz Obudovca jedan od rijetkih koji djeluje 40 godina bez prestanka.

"Trenutno igramo u prvoj ligi Republike Srpske, visoko smo plasirani i gajimo ambcije ka najvišem plasmanu, a to je plasman naredne sezone u Premijer ligu. Klub stabilno funkcioniše. Pomaže nam opština Šamac, a imamo zavidan broj sponzora i donatora koji iz godine u godinu daju doprinos za održivost Kluba", rekao je Jovanović.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević, koji je prisustvovao proslavi jubileja, izrazio je zadovoljstvo činjenicom da muški OK obilježava 40 godina rada, kao i činjenicom da je ženska odbojkaška ekipa prošle godine bila u Premijer ligi BiH, te dodao da sve to pokazuje da je Obudovac stjecište odbojke.

"U ovih 40 godina svaki od igrača dao je značajan doprinos klubu i to nije malo, a pogotovo sve te godine održati ovakav klub", rekao je on.

Milićević je naglasio da će opština Šamac nastaviti da finansira i bude sponzor Kluba i zahvalio upravi, članovima i svima koji su dali doprinos njegovom trajanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana