Ognjen Todorović, fudbaler Leotara: Bićemo bolji nego prošle sezone

Darko Pašagić
Ognjen Todorović, fudbaler Leotara: Bićemo bolji nego prošle sezone

TREBINjE - Iskusni prvotimac Leotara Ognjen Todorović, koji već drugu sezonu nosi dres tima sa “Polica”, očekuje da će naredna sezona za Trebinjce biti daleko uspješnija nego prošla u kojoj je opstanak izboren u samom finišu prvenstva.

Po okončanju prošlog šampionata “Police” je napustio veliki broj fudbalera, kasnilo se sa početkom priprema, a imenovan je i novi šef stručnog štaba Marko Vidojević.

- Iako je u ekipi dosta novih igrača, siguran sam da će stvari leći na svoje mjesto i da ove godine navijači kluba sa “Polica”, ali ni mi nećemo strahovati za očuvanje premijerligaškog statusa. Kasnili smo nekih sedam dana sa početkom priprema, tako da nam je bio veoma zgusnut raspored treninga i utakmica, ali smo morali sve to da nadoknadimo. Uz sve to, i vremenske prilike zbog visokih temperatura nam nisu išle naruku, ali smo sve izdržali. Novi igrači su se dobro uklopili i očekujem da u prvenstvu budemo pravi i da iz kola u kolo igramo sve bolje - nastavio je Todorović koji je prošle sezone za Leotar igrao kao pozajmljeni igrač Zrinjskog, a ove je potpisao ugovor do ljeta 2023. godine.

U pripremnom periodu odigrane su četiri utakmice i u sve četiri Trebinjci su igrali neriješeno. Leotar je igrao sa crnogorskim klubovima Adrijom, Arsenalom i Bokeljom po 1:1, a u generalnoj provjeri protiv novog premijerligaša Igmana iz Konjica bilo je 0:0. U meču protiv tima iz Kotora Todorović je bio strijelac.

- I nije bilo loše kada se sve uzme u obzir. Drago mi je i što sam postigao gol, koji bi mogao biti najava uspješne sezone - rekao je 33-godišnji krilni napadač Trebinjaca.

Premijerni meč u novom šampionatu Leotar će odigrati već u subotu, kada će u prvom kolu od 21 čas biti gost Željezničara na “Grbavici”.

- Igraćemo u idealnom večernjem terminu i biće to prilika da se nadigravamo sa rivalom. Naravno da niko ne prijeti Željezničaru na njegovom stadionu, ali ih se ne bojimo. Jedna su od ekipa koje nisu doživjele velike promjene tokom pauze, dobro ih sa klupe vodi Edis Mulalić, ali sigurno je da i oni imaju svojih slabih tačaka. Upravo to moramo pokušati da iskoristimo - dodao je Todorović.

Šest trofeja

Ognjen Todorović je jedan od najuspješnijih premijerligaških igrača, koji će ove sezone igrati u eliti BiH. Osvajao je čak četiri šampionske titule i dva puta Kup BiH. Četiri puta uzastopno je bio prvak BiH (2015. godine sa Sarajevom, a 2016, 2017. i 2018. sa Zrinjskim). Prvi trofej osvojio je još 2009. godine sa Slavijom, koja je tada bila pobjednik Kupa, a pehar u ovom takmičenju prigrabio je i 2014. godine sa Sarajevom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana