Ognjen Radić, trener košarkaša Bratunca: Nema zamjene za Vejda

Milan Zubović
Ognjen Radić, trener košarkaša Bratunca: Nema zamjene za Vejda

BRATUNAC - Rukovodstvo Košarkaškog kluba Bratunac ne planira da dovodi zamjenu za Antonija Vejda, koji je napustio klub i vratio se u SAD zbog porodičnih razloga.

Amerikanac je pojačao Bratunac pred početak tekuće sezone, kada je stigao iz Proma, protiv kojeg je upravo u Donjem Vakufu odigrao posljednju utakmicu u Ligi BiH. Ove sezone prosječno je bilježio 15,7 poena, 6,3 skoka i 4,8 asistencija i bio jedan od boljih igrača svoje ekipe.

- Ne planiramo da dovodimo zamjenu za Vejda i u narednih petnaestak dana moramo da se konsolidujemo, jer smo desetkovani. Ako budemo dovodili zamjenu, biće to nakon reprezentativne pauze, mada će to zavisiti od stava uprave, ali i rezultata koje budemo ostvarili. Ukoliko na vrijeme izborimo opstanak, nećemo uopšte dovoditi zamjenu i “nabijati” troškove - rekao je trener ekipe Ognjen Radić.

Kao razloge za povratak kući Amerikanac je naveo da mu je sestra ostala bez posla, jer kao medicinski radnik nije željela da se vakciniše pa ga je otac primorao da se vrati, jer imaju hipoteku. Probleme Radiću nije stvorio samo odlazak Vejda, već i povrede Nikole Ćirkovića i Stefana Milovanovića.

- Ćirković ima distorziju skočnog zgloba i nadam se da će biti spreman za utakmicu sa Posušjem, dok ga sigurno neće biti protiv Slobode u sljedećem kolu. Situacija sa Milovanovićem je mnogo teža. On je povrijedio hrskavicu koljena pa će morati uraditi artroskopiju i oporavak će trajati mnogo duže, tako da će priliku dobiti mlađi igrači koji su do sada imali manju minutažu - rekao je Radić.

Bratunčani igraju svoju najbolju sezonu u Ligi BiH od kada su 2018. godine kao šampioni Republike Srpske stekli pravo nastupa u njoj. Do sada su upisali osam pobjeda i šest poraza.

- Na osam smo trijumfa i pretpostavka je da su nam potrebne još jedna ili dvije pobjede, u zavisnosti od ostalih rezultata, da obezbijedimo opstanak, odnosno budemo šesti ili sedmi na tabeli prvog dijela takmičenja. Nemamo imperativ nastupa u Ligi šest, pogotovo nakon poraza od Proma u posljednjem kolu, što nas je udaljilo od toga. Cilj nam je da se što bolje pozicioniramo i ne strepimo u samom finišu, jer nema Lige za ostanak - istkao je Radić.

Ostatak sezone

Do kraja sezone Lige BiH treba da bude odigrano još 11 kola, a Bratunac će nastupiti na devet utakmica. Slobodan je u 21 (zbog odustajanja Čelika) i 25. kolu (po kalendaru takmičenja). Čekaju ga susreti sa Slobodom, Posušjem, Mladosti, Sparsom, Borcem, Bosnom Rojal, Širokim, Leotarom i Zrinjskim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana