Ognjen Koroman za “Glas Srpske”: Tražim borbu, duel i zalaganje

Dejan Kondić
Ognjen Koroman za “Glas Srpske”: Tražim borbu, duel i zalaganje

DERVENTA - Nakon serije od 14 utakmica bez pobjede uprava Tekstilca morala je reagovati. Klub se rastao sa dojučerašnjim trenerom Darijom Purićem i povjerenje ukazao Ognjenu Koromanu koji je obavljao funkciju sportskog direktora. Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije remijem (1:1) protiv novogradske Slobode u Derventi debitovao je na klupi “krojača”.

Bivši strateg omladinaca Crvene zvezde, Žarkova i Smedereva u razgovoru za “Glas Srpske” priznao je da zna samo polovinu aktuelnog sastava, ali dodaje da će vrlo brzo pohvatati sve konce i podići ekipu, koja je u velikom padu. Ekipa je u minulom kolu pokazala reakciju. Sa igračem manje je povela, ali na kraju nisu izdržali pritisak i Sloboda je odnijela jedan bod.

- Probudio sam ih malo, našao im “žicu”. Više su se borili i trudili protiv ekipe iz Novog Grada. Moramo još jače raditi. Trener sam koji od svojih igrača traži tri stvari, borbu, duel i zalaganje. Momci ne smiju biti odsutni kao dosad, imaju kvalitet, to su i pokazali - promuklim glasom je rekao Koroman i priznao da je mnogo vikao na prošloj utakmici.

Povratnik na trenersku klupu poručuje da Tekstilac neće dovoditi nova pojačanja i dodaje da vjeruje u aktuelni igrački kadar. Smatra da Dervenćani na kraju šampionata mogu biti među prvih deset ekipa u Prvoj ligi Republike Srpske, iako trenutno sa tri osvojena boda dijele posljednje mjesto sa Alfa Modričom. Priznao je da nema trenerskog uzora, ali jasno ističe da zna kako će igrati njegov tim.

- Mislim da mogu da unaprijedim ekipu, da idemo prema gore. Volim igru po boku, brze krilne igrače, dobre ofanzivne bekove. Igraćemo takozvani direktni fudbal, bez neke lepršavosti u veznom redu, sa forsiranjem bokova, da rivale ugrožavamo iz polukontri i kontri. Imamo igrače za takvu igru. Teško da možemo nešto napraviti iz posjeda - objasnio je Koroman.

Protiv Rudar Prijedora u Kupu

U derbiju šesnaestine finala Kupa Republike Srpske Tekstilac je sutra od 16 časova domaćin Rudar Prijedoru.

- Igraćemo u kombinovanom sastavu, sa dosta mlađih igrača. Fokusiraćemo se na prvenstvo da što prije izađemo iz opasne zone. Mnogo ćemo raditi i mislim da ćemo kroz rad doći do željenog rezultata - rekao je Koroman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana