Odustala od OI: Isplivao kompromitujući snimak šampionke (VIDEO)

GS
Foto: Agencije

PARIZ- Najodlikovanija britanska olimpijka, Šarlot Dižarden, odustala je od učešća na Olimpijskim igrama u Parizu.

Trostruka olimpijska šampionka u konjičkom sportu i šestostruka osvajačica medalja na OI objavila je da se povlači zbog kompromitujućeg snimka koji je isplivao u javnost.

"Izašao je video snimak od prije četiri godine, koji pokazuje kako sam pogriješila u procjeni tokom treninga. Naravno, Međunarodna konjička federacija je pokrenula istragu i donijela sam odluku da se povučem sa svih takmičenja, uključujući Olimpijske igre u Parizu dok se proces ne završi", saopštila je slavna sportistkinja.

CAUTION- UPSETTING This is part of the video - you can hear the determined lash of the whip torturing the poor horse. Charlotte Dujardin should never be let near an animal again and she should be stripped of all Olympic Medals. pic.twitter.com/8Szy17jjlO

— LUCINDA O’SULLIVAN (@LucindasIreland) July 24, 2024

U prvi mah nije bilo jasno o kakvom snimku se radi, a onda su britanski mediji otkrili da je riječ o zlostavljanju životinja.

Šarlot je na snimku koji se pojavio čak 24 puta bičevala jednog od svojih konja tokom treninga.

"Ono što se dogodilo bilo je potpuno van konteksta i ne odražava način na koji treniram svoje konje, ali nema izgovora. Duboko se stidim i trebalo je da dam bolji primjer", napisala je slavna šampionka.

Dižarden je tako propustila priliku da postane jedina britanska sportistkinja koja ima sedam medalja na Olimpijskim igrama, prenosi "Kurir".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana