Održana "Druga Borikova promocija sporta": Za buduće asove

Dejan Kondić
Održana "Druga Borikova promocija sporta": Za buduće asove

BANjALUKA - Vriska, graja, osmijesi, golovi, koševi, poeni...Sve smo ovo imali priliku da vidimo na "Drguoj Borikovoj promociji sporta" održanoj u Banjaluci.

Sportska dvorana "Centar" i njeno okruženje bili su tijesni da prime preko 2000 predškolaca, osnovaca i srednjoškolaca koji su kroz interaktivne radionice, demonstracije i takmičenja moći da se upoznaju sa raznim sportovima i klubovima.

- Sportski centar "Borik želi da ima veliku ulogu u razvoju sporta, rekreacije i prevencije bolesti naše djece. Pored naših obaveza, koje nam stoje u statutu, po kojima smo dužni da uredimo objekte i da klubovima omogućimo normalne uslove za treninge i odigravanje utakmica, želimo da učestvujemo u omasovljenu sporta, da dođemo do sve djece u gradskim i posebno prigradskim naseljima. Cilj i ideja ove manifestacije je da dođemo do djece koja neće imati priliku da se susretnu sa svim sportovima koji postoje u našem gradu. Sva djeca su probala sve sportove i to je bila naša ideja - istakao je Nenad Talić, direktor SC "Borik".

Klinci su uživali.

- Lijepo mi je bilo. Sve sam vidio. Karate mi se najviše svidio - rekao je jedan Dušan iz Škole sporta Zvjezdica.

Bilo je i onih koji ne prate sport.

- Zanimljivo je, iako ne pratim toliko sport - priznala je Nikolija, učenik četvrtog razreda Osnovne škole "Branko Radičević.

Nekadašnji atletičar i majstor plesa Saša Kecman zagrijao je klince.

- Od sada sam čika Saša, tako su me prozvali, dobro, godine...Probali smo malo plesa, uradili koji skip, skok, uglavnom je bio cilj da djeci bude zanimljivo. Sa klincima je uvijek interesantno i trudim se da imamo dobru interakciju. Djeca su sjajna - naglasio je Kecman.

Djevojčice su pohrlile na ruklmetni teren i zaigrale sa pionirkama Borca.

- Bilo je fantastično. Djeca su zadovoljna što je najvažnije. Napravili smo trening, odigrali neku utakmicu. Septembar je mjesec za upis na rukomet, prvi mjesec kod nas se članarina ne plaća i nadam se da će izbor nekih od njih biti upravo rukomet - rekla je trener u ŽRK Borac Marija Šehovac.

Telefoni su ostali u džepovima, zahvaljujući i šahu, odnosno Nemanji Šipki i ŠĶ Gambit.

- Svi klinci za tablama danas su bili naši gosti, dakle, ne članovi kluba. Na to sam posebno ponosan. Kao i u svemu onoliko koliko im sve ovo približiš, toliko će djeci to biti i interesantno. Trudimo se sve ove godine i samo u našem klubu ima preko 80. djece koji se bave ovim sportom - otkrio je Šipka.

Medicinski štand

Nijedna utakmica ne može početi bez prisustva dežurnog ljekara. I taj, važan, medicinski, dio priče koji ide ruku pod ruku sa sportom imao je svoj štand u SD "Centar".

- Mi smo ovdje u, da tako kažem, radnoj obavezi. Pozvani smo da predstavimo pologon prve pomoći. Ujedno promovišemo i Medicinsku školu. Ovdje su članovi naše sekcije prve pomoći, koji uspješno učestvuju na takmičenjima. Dolazak ovdje je pun pogodak i to je i motivacija za sve naše učenike - rekla je profesor u banjalučkoj Medicinskoj školi Tatjana Ivanković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana