Odgođeno glasanje o pridruživanju Rusije Azijskoj fudbalskoj konfederaciji

Srna
Odgođeno glasanje o pridruživanju Rusije Azijskoj fudbalskoj konfederaciji

MOSKVA - Fudbalski savez Rusije /RFS/ odlučio je da odgodi glasanje izvršnog odbora o pridruživanju saveza Azijskoj fudbalskoj konfederaciji, saopšteno je iz službe za komunikaciju RFS.

"RFS je odlučio da odgodi glasanje izvršnog odbora o povlačenju iz Unije evropskih fudbalskih asocijacija /Uefa/ i pridruživanju Azijskoj fudbalskoj federaciji", navodi se u saopštenju.

Predsjednik Saveza Aleksandar Djukov saopštio je 27. novembra da će RFS razmotriti mogućnost pridruživanja Azijskoj fudbalskoj federaciji. O tom pitanju se razgovaralo na sastanku izvršnog odbora u petak, 23. decembra, ali je odluka odgođena za danas.

Glasanje je danas odgođeno za subotu, 31. decembar, javio je TASS.

Uefa i Međunarodna federacija fudbalskih asocijacija /Fifa/ zabranile su 28. februara ruskim klubovima da učestvuju u međunarodnim takmičenjima, zbog situacije u Ukrajini.

Ruski državni tim nije mogao da učestvuje u plejofu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo održano u Kataru ove godine, a reprezentaciji Rusije zabranjeno je i učešće u izvlačenju za Evropsko prvenstvo u fudbalu koje će se održati u Njemačkoj 2024. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana