Odbojkašice Srbije nakon preokreta savladale selekciju Tajlanda

Tanjug
Odbojkašice Srbije nakon preokreta savladale selekciju Tajlanda

BRAZILIJA- Odbojkašice reprezentacije Srbije pobijedile su poslie preokreta selekciju Tajlanda 3:2 (24:26, 22:25, 25:17, 25:12 i 16:14) u trećoj utakmici druge sedmice Lige nacija.

Poslije dva maratonska meča protiv Japana i Brazila, Srbija nije imala snage da se suprotstavi raspoloženom Tajlandu u prva dva seta. Rano je rival pravio rezultatsku zalihu u oba slučaja i lako je došao do velike prednosti od 2:0.

Iako je u tim trenucima djelovalo da će Srbija teško uspjeti da se vrati u ovaj meč, izabranice Đovanija Gvidetija su imale drugačije planove. Prvo su pronašle svoju igru u trećem setu, što im je omogućilo da smanje zaostatak, da bi u četvrtom periodu u potpunosti nadigrala rivala i izborile treći taj-brejk u okviru ove sedmice turnira.

Velika borba za svaku loptu i svaki poen vođena je tokom čitavog petog seta. Tako je bilo do rezultata 11:10, u korist Srbije, kada je Tajland serijom od 4:0, stigao do meč lopti. Nije predaja bila opcija za seniorke Srbije, koje su uspjele da produže utakmicu, a potom i iskoriste svoju prvu šansu za važan trijumf.

Srbija će posljednji meč u Braziliji odigrati u nedjelju, 18. juna protiv Hrvatske, od dva časa po našem vremenu.

Finalni turnir Lige nacija u konkurenciji odbojkašica odigrati od 12. do 16. jula u Arlingtonu u SAD.

Sistemom takmičenja Lige nacija predviđeno je da se za svaku sedmicu takmičenja formiraju po dvije grupe sa po osam selekcija, kao i da takmičenje u okviru jedne sedmice traje šest dana, od utorka do nedjelje.

Svaka reprezentacija će odigrati po 12 utakmica tokom tri sedmice, odnosno četiri meča za šest dana tokom jedne sedmice.

Na Finalnom turniru će igrati osam reprezentacija, a takmičenje počinje od utakmica četvrtfinala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana