Odbojkašice iz Gradiške na Gimnazijadi u Bahreinu

Milan Vujić
Odbojkašice iz Gradiške na Gimnazijadi u Bahreinu

GRADIŠKA - Gimnazijalke Andrea Rapić, Mirna Kežić i Ivana Krunić zajedno sa profesorom fizičkig vaspitanja Markom Zecom, prisustvovale su sinoć spektakularnom otvaranju Gimnazijade koje je pred 20 000 gledalaca održano na Nacionalnom stadionu u Bahreinu. 

Ovogodišnja Gimnazijada je rekordna sa 5 500 učesnika iz 72 zemlje, koji se takmiče u 27 sportskih disciplina.  Gradiška Gimnazija je jedina koja predstavlja Republiku Srpsku, a takmiči se u odbojci na pijesku. 

-Mi smo prva i zasad jedina škola koja je Srpsku predstavljala na sva četiri velika takmičenja Gimnazijadi, Balkanskom, Evropskom i Svjetskom prvenstvu.

Danas je prva utakmica sa Meksikom, a u subotu igramo s Portorikom i Jermenijom - navodi se na  Fejsbuk stranici Gimnazije Gradiška.

Osim gradiških gimnazijalki Srpsku će u muškoj kategoriji predstavljati učenici škole „Jovan Cvijić“ iz Modriče. Delegaciju još predvode profesor Miljan Perišić, te članovi Mia Dojčinović i Nikola Vukomanović.

Finansijsku i tehničku podršku učenicima su pružili Savez za školski sport i Ministarstvo omladine i sporta Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana