Odbojkašice Gacka počinju kvalifikacije za LŠ: Prilika za revanš

Darko Dragičević
Odbojkašice Gacka počinju kvalifikacije za LŠ: Prilika za revanš

GACKO - Odbojkašice Gacka počinju kvalifikacije za Ligu šampiona. Prvi rival u najkvalitetnijem evropskom takmičenju je dobro poznata ekipa Mladosti iz Zagreba.

Hercegovački klub već je igrao prošle sezone takođe u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a zatim i u CEV Kupu. U tri  meča Mladost je bila bolja prošle sezone, ali u hercegovačkom timu vjeruju da su dosta naučile iz tih duela.

Gačanke su napravile dobru uvertiru za zvaničan start takmičenja, jer su osvojile dva turnira na kojima su učestvovale. Prvo su osvojile turnir u Baru, a zatim su najbolje bile i na domaćem turniru.

Jedini problem tokom pripremnog perioda bile su povrede tako da su van stroja Ana Zubac i Marija Fundup. Stručni štab je dobro analizirao igru rivala s kojim je igrao prošle godine, a koji je takođe doživio određene promjene u sastavu. Bilo je tu odlazaka nekih bitnih odbojkašica.

- Igrali smo prošle sezone protiv Mladosti tako da ih odlično poznajemo. Sad smo prikupili dodatne informacije. Znamo da su ih napustile neke od nosilaca iz prošle sezone, a da su doveli dva pojačanja. Jedna od njih je Riba Bogati Pantelić iz ekipe Kelteks Karlovac protiv koje smo takođe igrali tako da smo upoznati sa njenim kvalitetima. Dobro smo analizirali igru protivnika i nadamo se najboljem. Vjerujem da na domaćem terenu možemo doći do pobjede i učinićemo sve da je i ostvarimo. Prošle sezone imali smo debi u najjačem takmičenju tako da  sad znamo šta nas očekuje u ovim duelima - rekao je trener Saša Slijepčević za “Glas Srpske”.

Trener šampiona BiH smatra da je ekipa dodatno napredovala i da su pripreme odlično odrađene, tako da se nada nastavku uspješnih rezultata i u ovoj sezoni.

- Zadovoljni smo odrađenim tokom priprema. Osvojili smo dva turnira na kojima smo učestvovali i pokazali da smo u dobroj formi. Posebno jer smo na njima igrali protiv kvalitetnih ekipa. Tako smo ovdje savladali šampiona Crne Gore i takođe učesnika kvalifikacija za Ligu šampiona ekipu Herceg Novog. Mislim da smo spremni za zvaničan start lige i da imamo šta da pokažemo u kvalifikacijama za Ligu šampiona - istakao je trener Slijepčević.

Sude Slovenci

Prvi meč kvalifikacija za Ligu šampiona između ŽOK Gacka i Mladosti igra se u  dvorani u “Gradu sunca” u Trebinju sa početkom u 18 časova. Ovaj duel sudiće arbitri iz Slovenije. Glavni sudija je Blaž Mahel, dok će mu u radu pomagati Igor Šimpl.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana