Odbojkašice Gacka ostvarile prvu evropsku pobjedu: “Karlovačko” na eks

Dejan Kondić
Odbojkašice Gacka ostvarile prvu evropsku pobjedu: “Karlovačko” na eks

GACKO - Odbojkašice Gacka ispisale su jednu od najljepših stranica u istoriji kluba. Izabranice Saše Slijepčevića savladale su ekipu Karlovca u Trebinju sa 3:2 (25:19, 20:25, 22:25, 25:19, 15:13) u prvom meču šesnaestine finala Kupa CEV, ostvarivši tako prvu pobjedu u evropskim kupovima.

Pamtiće se. Probijen je led na međunarodnoj sceni. Borba je bila velika, sa mnoštvom preokreta. Rival je bio raspoložen za nadigravanje, ali srce Gačanki i prije svega želja bili su veći. Ekipa iz Hrvatske je imala i vođstvo od 2:1, međutim Gačanke su ostavile sve na terenu i zasluženo će ući sa minimalnom prednošću u revanš. Puna utisaka bila je i jedna od najboljih igračica domaćeg tima Ivana Radović.

- Čudesna utakmica, bila je uzbudljiva od prvog do posljednjeg poena. Nismo ni svjesne kakav smo rezultat ostvarile. Jer uvijek će se pisati da je naša generacija ostvarila prvu pobjedu u Evropi. Presrećna sam! Ušli smo od starta koncentrisane i dobile prvi set. U drugom periodu igre već je došlo do opuštanja, pada koncentracije i nažalost smo ga izgubili. U nastavku utakmice uz dosta volje, želje i požrtvovanosti pokazale smo od kakvog smo materijala. Publika je mogla stvarno da uživa u odličnoj odbojkaškoj predstavi. Mnogo su nam pomogli, motivisali i dali nam snagu, odnosno “vjetar u leđa” da izdržimo sva iskušenja do kraja meča i slavimo - istakla je Radovićeva.

Revanš u Hrvatskoj na programu je 15. novembra, a prije toga Radovićevu i društvo u petak očekuje prvenstveni meč protiv Banjaluka Voleja na domaćem terenu u Gacku.

- U revanšu će sigurno biti znatno teže, s obzirom na to da su oni domaćini. Pripremićemo se najbolje što možemo da pružimo još bolji otpor i pokušamo da iznenadimo rivala. Ipak prije toga čeka nas BL Volej, koji je znatno oslabljen u odnosu na prošlu sezonu, ali ne smijemo se opuštati. Daćemo sve od sebe da dođemo do sva tri boda. To je za nas u ovom momentu bitnija utakmica, jer preko prvenstva dolazimo do Evrope, a tu ne smije biti greške, jer imamo ozbiljne, najviše ambicije na domaćim frontovima. Ovim putem pozivam navijače da dođu i podrže nas kao i do sada - zaključila je Radovićeva.

Gacko se na društvenim mrežama zahvalio navijačima.

- Zahvaljujemo našoj publici iz Gacka, koja je uvijek uz nas pa i u Trebinju, kao i svim ljudima iz Trebinja koji su došli i bili nam vjetar u leđa. Takođe veliko hvala na organizaciji i gostoprimstvu osoblju “Grada sunca” - stoji u objavi Gačanki.

Danas novi meč

Parovi 7. kola prvenstva BiH za odbojkaše: Modriča - Radnik (17.30), Ljubinje - Jedinstvo (19), subota: Borac - Bosna (19), Napredak - Gacko(19), Kakanj 78 - Medžik Ajs (19), odbojkašice: Sloboda - Bimal Jedinstvo (19), Gacko - Banjaluka Volej (19), subota: Inova - Igman (16), Goražde - Centar ORT (17), Mostar - Kula (16).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana