Odbojkašice Gacka dočekuju zagrebačku Mladost (18): Trijumf za nastavak evropske bajke

Dejan Kondić
Odbojkašice Gacka dočekuju zagrebačku Mladost (18): Trijumf za nastavak evropske bajke

GACKO - Ženski odbojkaški klub Gacko od 18 časova u Trebinju domaćin je zagrebačkoj Mladosti u prvom susretu osmine finala Kupa CEV.

Izabranice Saše Slijepčevića žive svoj san i ne žele da se bude, odnosno da stanu. Rival je dobro poznat još iz kvalifikacija za Ligu šampiona. Zagrepčanke su tada kao organizatorke kvalifikacionog turnira za elitu slavile sa 3:1. Međutim, Gačanke su u tom duelu osvojile prvi set i pokazale da se i te kako može igrati protiv hrvatskog šampiona. To je za “Glas Srpske” potvrdila i Ivana Radović, primač servisa najbolje ekipe u Srpskoj i BiH.

- Poznajemo dobro Zagrepčanke. Mladost je kvalitetna ekipa, ali nismo pokazale svoj maksimum u tom prvom duelu. Smatram da tada još nismo bile dovoljno uigrane s obzirom na to smo u izmijenjenom sastavu ušle u ovu sezonu. Ulogu favorita prepuštam ekipi Mladosti, ali mislim da nismo bez šansi. Daćemo sve od sebe da pružimo što bolji otpor i dođemo do željenog cilja. Igramo na domaćem terenu, što nam daje blagu prednost. Pozivam sve naše navijače da dođu i podrže nas, da nam budu vjetar u leđa, kao i dosad, kako bismo došli do velikog trijumfa - rekla je Radovićeva.

Mladost u dobroj formi dolazi u Trebinje, međutim, i Gačanke su u dobrom periodu. Na terenu najvećeg rivala Jedinstva u nedjelju su nakon 23 godine osvojile Kup Republike Srpske. Upravo je Radovićeva proglašena za najboljeg igrača završne predstave najmasovnijeg takmičenja u Srpskoj.

- Napravile smo ozbiljan uspjeh. Presrećne smo. Mislim da nismo još ni svjesne kakav rezultat smo napravile. Drago mi je što sam dio ove ekipe. Treba da nastavimo u istom ritmu i da ispišemo istoriju ove sezone. MVP priznanje mi sigurno znači. Do njega ne bih mogla doći bez mojih saigračica i uprave. Ipak, to je iza nas i sad smo maksimalno fokusirane na Mladost. Nadam se da će se nastaviti pobjednički niz - istakla je Radovićeva.

Istanbul ili Levaloa

Poznat je i eventualni rival Gacka u četvrtfinalu drugog po kvalitetu evropskog odbojkaškog klupskog takmičenja. Ukoliko naprave podvig, djevojke koje sa klupe vodi Saša Slijepčević za plasman u polufinale borile bi se protiv bolje iz dvomeča turskog Istanbula i francuske ekipe Levaloa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana