Odbojkašice Borca upalile motore: Bez pritiska do povratka u elitu

Dejan Kondić
Odbojkašice Borca upalile motore: Bez pritiska do povratka u elitu

BANjALUKA - Nakon kolega iz muške sekcije sa radom su počele i odbojkašice Borca. “Crveno-plave” kreću u misiju povratka u Premijer ligu.

Treneru Dušanu Kuzmanoviću na prvoj prozivci javilo se 18 djevojaka sa izuzetkom Nevene Lučić, koja je bolesna, ali će i ona od ponedjeljka biti u stroju. Nova lica su Nikolina Glišić, Marina Marjanović, Danijela Ivković, Jelena Šakotić, Sonja Vujnić i Marija Gambiroža. Klub su napustile Ivana Čolić, Dušica Marković, Anđela Biberdžić, Ivana Vučanović, Maja Blagić i još par mlađih djevojaka. Šef struke Banjalučanki najavljuje da njegove izabranice očekuje dosta rada da bi se borile za povratak u elitu.

- Ovaj vikend ćemo raditi u parku “Mladen Stojanović”. Od ponedjeljka ulazimo u dvoranu. Čeka nas i rad u teretani. Cilj je da se dobro uigramo. Ne bježimo od uloge favorita, međutim ne želimo djevojkama da stvaramo neki pritisak. Imamo svoje ciljeve, čim smo doveli ovakve igrače, želimo da budemo u samom vrhu, da se borimo za titulu. Međutim nikakvog imperativa nemamo, ići ćemo od utakmice do utakmice. Takođe moramo bolje upoznati i naše rivale. Imamo veliki respekt prema svim timovima u ligi, ali ponovo kažem naše se zna - istakao je Kuzmanović.

Odlaskom Anđele Biberdžić kapitenska traka sada je na ruci Mirjane Švrake.

- Ovo je već treća godina kako sam u klubu. Sada imamo dosta novih igrača, lijepa je atmosfera. Sigurna sam da ćemo imati pravu ekipu da ostvarimo svoje ciljeve. Svaki početak priprema je težak, ali mislim da ćemo brzo postići “radnu temperaturu” i bez problema proći ove pripreme - rekla je Švraka.

Najzvučnije pojačanje Borca svakako je iskusni korektor Sonja Vujnić, koja bi trebalo da bude oslonac mladim “crveno-plavim” djevojkama.

- Jelena i ja smo došle da pomognemo ovoj mladoj ekipi, da se vratimo u najviši rang. Poslije osam godina promijenila sam klub, sve mi je novo, ali djevojke su sjane. Nadamo se da ćemo zajedno uspjeti da ostvarimo naše ambicije. Zanimljivo ovo su mi 12. pripreme u karijeri, leti vrijeme, ali i dalje imam dosta motiva - poručila je Vujnićeva.

Generalka u Palama

Krajem septembra Banjalučanke će učestvovati na Međunarodnom memorijalnom turniru “Veselinka Slijepčević”, gdje će pored našeg tima učestvovati domaćin Jahorina iz Pala, ilidžanski Igman i beogradski Partizan.

- Bićemo spremni za start prvenstva, koji je predviđen za 22/23. septembar. Mislim da će to prvo kolo Prve lige biti igrano prije duela četvrtfinala Kupa Srpske - rekao je Kuzmanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana