Odbojkašice Borca pripremaju se za povratničku sezonu u Premijer ligi: “Crveno-plave” u novom ruhu

Dejan Kondić
Odbojkašice Borca pripremaju se za povratničku sezonu u Premijer ligi: “Crveno-plave” u novom ruhu

BANjALUKA - Odbojkašice Borca već dvadesetak dana pripremaju se za povratničku sezonu u Premijer ligi BiH.

Izabranice Dušana Kuzmanovića treniraju dva puta dnevno, sa čime kombinuju rad u teretani. U odnosu na prošlu sezonu ekipa je jača za tehničara Elenu Đukanović, koja je došla iz Valjeva, te srednjeg blokera Jovanu Kovačević koja je pristigla iz gradačačke Kule, ali i primača servisa Adnu Kurbagić, dojučerašnju uzdanicu sarajevskog ORT Centra. Ekipu su napustile Barbara Čelar, Dara Vidović, Nevena Lučić, Marina Marjanović i Danijela Ivković.

- Iza nas je izuzetno težak i izazovan period u kojem su se djevojke uspjele adaptirati nakon pauze. Zadovoljan sam fizičkim stanjem, nismo imali nikakvih problema. Kostur ekipe od prethodne sezone pojačan je igračicama za koje mislim da se idealno uklapaju u ideologiju i način igre koji zahtijevam. Sve će se vidjeti u septembru, kada na rasporedu budu kontrolni mečevi. Već sada napredak je vidljiv - rekao je Kuzmanović.

Kapiten ekipe Mirjana Švraka ulazi u svoju četvrtu sezonu u crveno-plavom dresu. 

- Iako se naporno radi, atmosfera je fenomenalna. Već smo se prilagodile visokom ritmu treninga, fokusirajući se na kondiciju i tehničke detalje. Imamo jaku konkurenciju, ali se međusobno bodrimo i podrška smo jedna drugoj - dodala je Švraka.

Svoju prvu sezonu izvan Srbije odigraće tehničar Elena Đukanović.

- Vrlo sam zadovoljna kako su me devojke i generalno svi u klubu prihvatili. Postavili smo jasne ciljeve za nadolazeću sezonu, a to je da budemo svima konkurenti u eliti - istakla je Đukanovićeva.

Pouzdani “sredak” Jovana Kovačević bila je neko na čijem dolasku je insistirao Kuzmanović.

- Priznajem, nije bilo lako ovih dana, ritam je bio naporan, ali smo sve zajedno uspješno prebrodile. Moram posebno istaći izuzetnu atmosferu među djevojkama koja nam je pomogla da izdržimo ovaj izazovan tempo. Od prvog dana treninga entuzijazam je bio očigledan, od najmlađih članica pa sve do najiskusnijih igračica. Sve smo izuzetno motivisane i svaka od nas daje svoj maksimum. Posvećeni smo radu zajedno sa trenerima i to nas inspiriše - naglasila je Kovačevićeva. 

Utakmice

“Crveno-plave” u septembru kreću sa odigravanjem kontrolnih utakmica. Polovinom devetog mjeseca Borčeve odbojkašice dva vikenda u nizu igraće turnire protiv ekipa iz Premijer lige, ali i regiona. Šampionat u najvišem rangu u BiH počinje u prvom vikendu oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana