Odbojkašice Borca počele sa radom: Želja plasman među sedam najboljih

D. K.
Odbojkašice Borca počele sa radom: Želja plasman među sedam najboljih

BANjALUKA - Odbojkašice Borca počele su pripreme za novu sezonu, a novom-starom treneru Dušanu Kuzmanoviću, koji je na kormilu naslijedio Aleksandra Dakića, na prozivci se javilo 17 igračica.

Tu su i tri nove odbojkašice: libero Azra Alajbegović, koja je došla iz Slavije, srednji bloker Ivana Čolić, koja je stigla iz obudovačke Crvene zvijezde, te dojučerašnji igrač ekipe Kotor Varoš, korektor Ivana Vučanović. Početkom oktobra timu će se priključiti i Tina Udovčić, koja je u SAD. Klub je napustila kapiten Marija Stojanović.

- Drago mi je što sam se vratio na klupu ženskog tima, koji sam vodio od 2018. do 2020. godine. Ostvarila nam se želja da igramo Premijer ligu. Želimo tu da ostanemo dugo godina. Moj cilj je da budemo u prvih sedam ekipa, da izbjegnemo borbu za opstanak, a velike ambicije imamo i u Kupu BiH. Malo je ekipa koje imaju na raspolaganju igrače koji su od druge lige do elite dio tima. Na svim pozicijama imamo kvalitetna rješenja, a postoji mogućnost i da se dodatno pojačamo - istakao je Kuzmanović.

Odbojkašice Borca do nedjelje će raditi u parku “Mladen Stojanović”, nakon čega se sele u dvoranu “Borik”. Predvodnik ekipe biće novi kapiten Anđela Biberdžić.

- Odmora nikad dosta, ali spremne smo za rad. Atmosfera u ekipi je dobra. Već sam igrala Premijer ligu sa Banjaluka volejom i nastojaću da svoje iskustvo podijelim sa mlađim saigračicama. Mislim da možemo biti prijatno iznenađenje u ligi - rekla je Biberdžićeva.

Prvenstvo BiH počinje prvog vikenda u oktobru, a do tada će tim Dušana Kuzmanovića odigrati i nekoliko prijateljskih mečeva, uglavnom protiv gradskih rivala.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana