Odbojkašice BL voleja pokušaće da donesu prvi pehar Kupa u vitrine: Motiv naš najveći adut

Dušan Repija
Odbojkašice BL voleja pokušaće da donesu prvi pehar Kupa u vitrine: Motiv naš najveći adut

BANjALUKA - Svjesne da nemaju prava prijetiti dugogodišnjem vladaru Bimal Jedinstvu i ponosne na karakter koji posjeduju, odbojkašice BL voleja obećale su borbu do posljednjeg daha u subotnjem finalu Kupa BiH (16 časova).

Kada se pogledaju istorija, tradicija, kvalitet, rezultati i međusobni skor ne samo ove sezone nego i prethodnih, jasno je da su Brčanke veliki favoriti. I kao što reče trener Banjalučanki Đorđe Milošević, ne dešava se baš često u odbojci da lošiji tim iznenadi boljeg, ali ipak ostavlja nekoliko procenata šanse svojim djevojkama.

- Kup je specifičan, igra se samo jedna utakmica i u ovom slučaju možda bi se moglo desiti da lošiji iznenadi. Voljni momenat može da bude odlučujući. Jedinstvo ima kvalitet i kontinuitet, a mi se uzdamo u tu volju. Kvalitetnija su ekipa samim tim što su dugo godina osvajači svih trofeja u BiH i Srpskoj, imaju kontinuitet koji nama nedostaje. Od kada sam došao dž klub, imali smo mnogo problema upravo zbog nemogućnosti da treniramo koliko bismo željeli pa možda nismo došli na nivo na kome možemo da budemo - rekao je Milošević.

Minule sezone BL volej je bio na korak da prekine dominaciju, jer je vodio sa 1:0 u finalnoj seriji, ali je Jedinstvo iskoristilo prednost domaćeg terena i stiglo do dva trijumfa. U tri odmjeravanja snaga tekuće kampanje “princeze” imaju maksimalan skor i set količnik 9:0, ali korektor Milica Šorak vjeruje da će njen tim pružiti mnogo bolje izdanje nego što je bio slučaj do sada.

- Čeka nas dobro poznat rival i realno, ako gledamo dosadašnje rezultate u sezoni, ne možemo da imamo velika očekivanja. Ipak, dosta smo radili na ispravljanju grešaka, jako smo motivisane da pokažemo da smo napredovale. Mali hendikep je što igramo u gostima, ali ćemo se boriti kako bismo konačno pehar donijeli u Banjaluku. Ukoliko uspijemo da uvedemo setove u neizvjesnu završnicu mislim da ćemo imati veće šanse - rekla je Šorakova.

Miloševića može da raduje što konačno ima sve djevojke na raspolaganju. To nije bio slučaj u dobrom dijelu sezone, a naročito na početku kampanje.

- Potpuno zdravi i spremni ulazimo u ovaj meč. Imali smo dosta problema, posebno sa Jovanom Kovačević, ali je u posljednjih nekoliko mjeseci sve u redu - dodao je Milošević.

Igračice heroji

Direktor kluba Vojislav Opačić naglasio je da su odbojkašice heroji s obzirom na besparicu koja je snažnije nego ikada pogodila ovaj kolektiv.

- Sezona je bez sumnje najteža u istoriji kluba zbog niza okolnosti na koje se nadovezuju druge. Jako je teško organizovati rad, kako zbog ambijenta u kome živimo, tako i zbog političkih previranja, ali, eto, nekako guramo. Zahvalio bih igračicama, koje su heroji. Obraćali smo se za pomoć institucijama, ljudima iz realnog sektora, ali nismo dobili baš puno pozitivnih odgovora. Nekako ćemo uspjeti da obezbijedimo sredstva da završimo sezonu, a onda ćemo vidjeti kako dalje - rekao je Opačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana