Odbojkašice Bimal Jedinstva osmi put zaredom osvojile Kup BiH: “Princeze” pretplaćene na trofeje

Dušan Repija
Odbojkašice Bimal Jedinstva osmi put zaredom osvojile Kup BiH: “Princeze” pretplaćene na trofeje

BRČKO - Odbojkašice Bimal jedinstva su jednostavno bez konkurencije. Pokazale su to u finalu Kupa BiH protiv BL voleja, pošto su bez izgubljenog seta stigle do osmog trofeja u nizu, a 13. ukupno u ovom takmičenju.

“Princeze” godinama odolijevaju na vrhu iako se konkurenti iz sezone u sezonu nadaju da će i pomrsiti račune. Međutim kada dođe borba za pehare, Brčanke, slobodno se može reći, izađu iz monotonije pobjeda i pronađu dodatnu motivaciju te još jednom pokažu kako im u okvirima BiH nema ravnih. Bilo je tako i u finalu u kome su Banjalučanke raspustile 17, 16 i 14 poena po setovima. Koliko su u stvari jake pokazale su u posljednjem setu, koji su gošće otvorile sa 5:1, a onda je uslijedila velika serija i ekspresan kraj meča. Ovo je Jedinstvu četvrta pobjeda u sezoni protiv istog rivala, maksimalan učinak ima i sa drugim najozbiljnijim konkurentom, ekipom Gacka, tako da je sasvim jasno da je i dalje za dva koraka ispred svih.

- Znali smo da smo kvalitetniji sastav. Bilo je najvažnije motivisati ekipu za novi trijumf, što smo uspjeli i svakako sam izuzetno zadovoljan - rekao je šef stručnog štaba Brčanki Smail Pezerović.

Kapiten Žana Dragutinović mora dobrano da razmisli koji joj je ovo trofej po redu, ali svakom novom raduje se kao da je prvi.

- Na prvi pogled pobjeda se čini laganom, ali nije baš tako. Mi istinski jesmo bolje, ali je to trebalo potvrditi i na parketu, posebno kad su gošće u trećem setu povele. Ipak, pojačale smo ritam na vrijeme i sasvim zasluženo osvojile pehar - rekla je Dragutinovićeva.

“Princeze” su ove sezone prethodno osvojile Kup Republike Srpske, a kako u prvenstvu imaju maksimalnih 18 pobjeda pred plej-of realno je očekivati da se okite 15. šampionskom titulom u istoriji.

- Jedinstvo je jednostavno još prejaka ekipa za sve ostale u ligi. Objektivno, igrali smo onoliko koliko nam je domaćin dozvolio - svjestan je iskusni trener BL voleja Đorđe Milošević.

Sa konstatacijama svog trenera složila se i kapiten Tamara Đapa, koja je ipak dodala da njena ekipa nije odigrala onako kao zna.

- Jasno je da su Brčanke bolje, ali nas nije išao servis, prijem nam je takođe bio pomjeren, tako da je ovakav rezultat sasvim logičan slijed događaja - zaključila je Đapa.

Plej-of

Predstojećeg vikenda počinje plej-of u šampionatu BiH, a Jedinstvo će u četvrtfinalnoj seriji snage odmjeriti sa Igmanom. u ostalim parovima sastaju se: Gacko - Sloboda, BL volej - Jahorina, Goražde - Mostar. U četvrtfinalu se igra na dvije pobjede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana