Odbojkaši Radnika preko Medžik Ajs Domaljevca (2-0 u seriji) do finala plej-ofa prvenstva BiH

Dejan Kondić
Odbojkaši Radnika preko Medžik Ajs Domaljevca (2-0 u seriji) do finala plej-ofa prvenstva BiH

ORAŠJE - Odbojkaši Radnika braniće trofej namijenjen najboljoj ekipi u BiH. Izabranici Vladimira Milićevića su i u drugoj utakmici polufinalne serije nadigrali Medžik Ajs Domaljevac sa 3:0 (17:25, 13:25, 22:25) i plasirali se u finale plej-ofa prvenstva BiH.


Bijeljinci su novim trijumfom u Orašju, drugim u manje od mjesec dana, potvrdili da su bolji od Medžik Ajs Domaljevca iako je ekipa Zlatka Ivića slavila u oba susreta regularnog dijela šampionata. Radnik je pokazao šampionsko lice i karakter u mečevima kad se odlučivalo o trofeju, a jedan od najboljih u redovima “plavo-bijelih” bio je reprezentativni srednji bloker selekcije BiH Miloš Popović.

- Trijumfovali smo, između ostalog, i zbog njihovog pada koncentracije, a sve to pomalo vuče korijen od finala Kupa, kada smo ih dobili takođe na njihovom terenu. Mislim da ih je taj meč dosta poremetio psihološki. Bilo je to za njih preveliko razočarenje pred nastavak sezone. “Ušli smo im u glavu”, što bi se reklo. Iskoristili smo sve šanse da trijumfujemo u ovom jako bitnom meču za nas - rekao je Popović.

Radnik će u finalu igrati protiv Napretka iz Odžaka koji je takođe u dva meča odradio posao protiv ekipe Kakanj 78. Tim iz Posavine slavio je i u drugom meču, u gostima, sa maksimalnih 3:0 (25:18, 25:21, 25:23).

- Već smo se okrenuli ka finalnoj seriji i mečevima protiv ekipe iz Odžaka. Dobro se poznajemo, dobili smo ih u Bijeljini sa 3:2, tamo smo izgubili sa 3:0. Radićemo i spremaćemo se detaljno za njih. Biće svakako zanimljivo. Imamo dovoljno vremena i smatram da možemo i njih pobijediti u finalu - istakao je Popović.

Finalna serija počinje narednog vikenda, a šampion će postati ekipa koja prva dođe do dvije pobjede. Drugi meč završne predstave na programu je 19. ili 20. aprila, a eventualna majstorica 26. ili 27. aprila. Prednost domaćeg terena ima Napredak koji je regularni dio šampionata završio na prvom mjestu, dok je branilac trofeja Radnik završio kao drugoplasirani.

Repriza kod dama

U konkurenciji odbojkašica gledaćemo reprizu prošlogodišnjeg finala između Gacka i Bimal Jedinstva. Gačanke su i u drugom meču polufinalne serije bile bolje od Kule u Gradačcu sa 3:0 (25:16, 25:18, 25:23), dok su brčanske “princeze” nadigrale Igman na strani sa 3:2 (19:25, 25:19, 25:16, 24:26, 17:15). Kao i kod muškaraca, i kod dama finalna serija počinje narednog vikenda, a šampion će postati ekipa koja prva dođe do dvije pobjede. Drugi meč završne predstave na programu je 19. ili 20. aprila, a eventualna majstorica 26. ili 27. aprila. Prednost domaćeg terena ima ekipa Gacka, koja brani titulu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana