Odbojkaši Radnika igraju kvalifikacije za Ligu šampiona

Darko Dragičević
Foto: Arhiva

GRADIŠKA - Bijeljinski Radnik u kvalifikacijama za Ligu šampiona dočekaće rumunsku Koronu Brašov u “Areni” u Gradišci (18 časova). Šampion Rumunije je veliki favorit u ovom duelu.

Naime, Korona Brašov dovela je devet iskusnih internacionalaca i napravila tim koji ima cilj da se plasira u grupnu fazu. U svojim redovima imaju odbojkaše iz Brazila, e Holandije, Srbije i Australije među kojima je i nekoliko reprezentativaca.

Samo ti podaci dovoljno govore o kvalitetu ekipe protiv koje će da igra Radnik. 

Trener Vladimir Milićević ističe da je nastojao da upozna što bolje narednog rivala.

- Korona Brašov je izuzetno kvalitetan rival. Odlično su se pojačali , imaju devet internacionalaca i nastojao sam da ih što bolje upoznam, mada je to teško jer su promijenili tim. Novi su im tehničari. Tu je prvi izbor Brazilac Muriljo koji je neizvjestan za prvi meč zbog povrede. Ipak imaju oni odličnog i drugog tehničara Federika Arkveza iz Argentine. Po onome što sam vidio imaju tim koji želi da igra grupnu fazu Lige šampiona i spremaju se da igraju elitni rang takmičenja tako da nas očekuje zaista veoma težak meč. Nadam se da će publika u Gradišci doći da uživa u kvalitetnoj odbojci i da će nam pomoći da odigramo što bolje možemo, jer je Korona favorit pred duel - rekao je trener Radnika.

Sam termin kvalifikacija dolazi u sred pripremnog perioda, a bijeljinski tim nije ni kompletirao svoje redove.

- U odnosu na prošlu sezonu otišlo nam je pet igrača, dok smo doveli samo dvojicu. Nismo u punoj formi i nismo je ni tempirali za ove mečeve. Ovi dueli u kvalifikacijama za Ligu šampiona su nagrada za momke za sve što su uradili prošle sezone. Treba da igraju rasterećeno, da uživaju u duelima sa kvalitetnim protivnikom i da pruže što jači otpor rivalu. To je naš cilj u ovom duelu - istakao je Milićević.

Sudije

Prvi duel u Gradišci sudiće Čeh Jan Krtička i Turčin Ozan Čagi Sarinaga. Revanš meč je u Brašovu 25. septembra u 20 časova. Taj duel takođe sudiće češko-turski par Igor Šimpl i Nurper Ozbar. Pobjednik ide u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana