Odbojkaši Borca žele korak naprijed

Dejan Kondić
Odbojkaši Borca žele korak naprijed

BANjALUKA - Odbojkaši Borca posljednji su otišli na odmor od svih klubova u BiH, a i prvi su počeli sa pripremama za novu sezonu.

Trener “crveno-plavih” Mišo Marjanović u ponedjeljak je izvršio prozivku i počeo da sprema svoje izabranike za sezonu u kojoj bi oni trebalo da naprave još jedan iskorak ka plej-ofu. Borac je zadržao istu ekipu od prošle sezone, sa izuzetkom Filipa Puzića, koji je “okačio patike o klin” iz privatnih razloga. Umjesto njega na poziciju primača servisa klub je doveo mladog Ukrajinca Arsenija Donjeca. Sa prvim timom rade i trojica juniora.

- Cilj nam je sredina tabele. Prošlu sezonu završili smo na šestom mjestu i bio bih prezadovoljan kada bismo ove sezone zauzeli bar jedno mjesto više. Prvi smo počeli sa radom, a i posljednja smo ekipa koja je završila, što se tiče minule sezone. Momci su imali pauzu u šestom i sedmom mjesecu. Prvi put sam toliko dugo radio s njima. To je zato što su mladi i treba im treninga. Posljednjih četiri, pet kola prošle sezone došli smo na nivo neke igre koju želim. Sada to treba usavršavati. Želimo da se vratimo na taj nivo, zato smo krenuli ranije. Sada radimo dva puta dnevno. Dva puta sedmično radimo u parku, četiri puta u sali i dva puta u teretani. Od septembra izbacujemo rad u parku i pojačavamo u teretani. Planiramo da odigramo desetak pripremnih utakmica u septembru, a šampionat startuje u prvom vikendu oktobra - rekao je Marjanović.

I ove godine Borčvu mlađariju predvodiće iskusni Borko Ilić.

- Za sada sve protiče odlično i vlada veoma dobra atmosfera u ekipi, jer su tu gotovo svi momci koji su igrali i prošle sezone. I dalje smo jedna od najmlađih ekipa u ligi, imamo ogroman prostor za napredak i nadam se da ćemo biti sve bolji i bolji. Mnogo puta se našalim sa trenerom sa pitanjem koje su mi ovo pripreme po redu, jer kada sam prešao broj 20, prestao sam da brojim, a to je bilo prije nekoliko godina! Ljetnu pauzu, kao i svake godine, iskoristio sam da igram odbojku na pijesku, što mi mnogo pomaže u održavanju forme i pripreme sam dočekao poprilično spreman - istakao je Ilić.

Pojačanja

Prvi čovjek Borca Aleksandar Dakić istakao je da klub nije završio aktivnosti u prelaznom roku.

- Pred početak rada glavni cilj smo ispunili, zadržali smo gotovo cijelu ekipu od prošle godine. Ukrajinac Donjec doveden je kao zamjena za Puzića. Pregovaramo sa još dva, tri ozbiljna igrača da bismo kompletirali roster. Za 15 dana će sve biti poznato, što se toga tiče - naglasio je Dakić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana