Odbojkaši Borca počeli pripreme

D.K.
Odbojkaši Borca počeli pripreme

BANjALUKA - Odbojkaši Borca počeli su pripreme za novu sezonu.

Ekipa Miše Marjanovića u dosta promijenjenom sastavu dočekuje predstojeće izazove.

Šefu stručnog štaba od starijih igrača iz prošle sezone na prvoj prozivci javio se samo kapiten Borko Ilić, dok su ostali "senatori" napustili klub.

Redove "crveno-plavih" pojačali su primači servisa Milenko Ćosić, Vlatko Čančar i Veljko Bjeljac, povratnik u klub, te tehničar Miloš Karan, odlični srednji bloker Niša Tanić, ali i korektor Zdravko Kecman.

Za "Glas Srpske", trener Marjanović ističe da ova ekipa ima veliki potencijal, ali i najavljuje jednu promjenu pozicije.

- Najstariji naš igrač, kapiten Ilić u narednom periodu biće prekomandovan na poziciju libera, to je rezultat dogovora nas dvojice. Ekipa je dosta mlada, ne računajući Borka, najstariji igrač ima 22 godine, ostalo su sve juniori i kadeti. Imamo trojicu kadetskih reprezentativaca. Do kraja mjeseca, sedmično, tri puta ćemo raditi u parku ovdje kod dvorane "Borik", isto toliko puta u teretani i četiri puta u sali. Idućeg mjeseca smanjićemo broj treninga, odigraćemo nekoliko prijateljskih utakmica i bićemo spremni za 6. oktobar kada nam počinje prvenstvo. Zadovoljan bi bio da završimo u sredini tabele, da ne dođemo u situaciju da se borimo za opstanak. Mladi smo, igraćemo lijepu odbojku, mislim da ovi momci to mogu. Pravi rezultat od njih očekujem za tri sezone, kada bi uz još tri igrača mogli napasti trofeje - rekao je Marjanović.

Primač servisa Filip Puzić i srednji bloker Mladen Sladojević produžili su ugovore na još četiri godine sa klubom.

 - Srećan sam što mi vjeruju u klubu i nadam se da ću to povjerenje vratiti na terenu. Mlada smo ekipa, naporno ćemo raditi i nadam se najboljem u novoj sezoni. Nadam se da ćemo imati i podršku navijača - istakao je Puzić.

Predsjednik Borca Aleksandar Dakić vjeruje u momke.

- Siguran sam da će u svakoj utakmici momci dati maksimum ove sezone. Što se nas iz uprave tiče, ispunili smo sve želje trenera. Vjerujem u igrače i stručni štab - zaključio je Dakić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana