Odbojkaši Borca počeli pripreme za drugi dio sezone: Oslabljeni i bez moranja u nastavku

 Dejan Kondić
Odbojkaši Borca počeli pripreme za drugi dio sezone: Oslabljeni i bez moranja u nastavku

BANjALUKA - Odbojkaši Borca “upalili su motore”. “Crveno-plavi” su počeli pripreme za drugi dio sezone.

Tim koji sa klupe vodi Mišo Marjanović u proljećni dio šampionata ući će oslabljen, jer je ekipu napustio srednji bloker Miloš Popović, inače reprezentativac BiH. Novih lica na prozivci nije bilo i Borac je faktički jedina premijerligaška ekipa koja se nije pojačala uoči nastavka prvenstva. Predsjednik Banjalučana Aleksandar Dakić za “Glas Srpske” rekao je da ni grad Banjaluka, ni državne institucije nisu stale iza predstavnika Republike Srpske u evropskim kupovima.

- Više smo očekivali od resornog ministarstva i čelnih ljudi grada Banjaluka. Nismo dobili ni blizu koliko smo potrošili. Nastup u CEV Čelendž kupu nije bilo nimalo jeftin, a čista srca smo predstavljali grad i Republiku Srpsku na međunarodnoj sceni. Nakon svega ne mogu momcima da namećem bilo kakav imperativ u nastavku sezone - rekao je Dakić.

Ekipa pod trenerskom palicom Miše Marjanovića do početka drugog dijela prvenstva, koji je predviđen za posljednji vikend januara, radiće dva puta dnevno u Banjaluci. Jutarnji treninzi su u dvorani “Centar”, a večernji u “Boriku”. Borčev šef struke ističe da će ekipa biti spremna za prvu utakmicu nastavka protiv Mladosti u Brčkom i dodaje da će u drugom dijelu veću šansu dobiti mladi igrači.

- Cilj je da mlađim igračima dam priliku. Prebacio sam i jednog kadeta u prvi tim. Nakon odlaska Popovića, odnosno činjenice da nismo bili u mogućnosti da se pojačamo, nećemo juriti neki rezultat na proljeće. Novca jednostavno nemamo, da smo doveli dva igrača na čemu sam od početka insistirao borili bismo se za prvu poziciju, ovako nemamo nikakav rezultatski imperativ. Što se nas tiče, napravili smo vrhunski rezultat u prvom dijelu sezone, uradili smo sve što smo trebali, opstali smo. U polufinalu Kupa BiH protiv Domaljevca pokušaćemo ih namučiti koliko god je to moguće. Inače, moram istaći i to da imamo i probleme sa terminima za trening. Večernji treninzi nam počinju u 22.30 i traju do ponoći. Znalo se dešavati da u toku sedmice imamo tri treninga i tri utakmice. Što se kontrolnih mečeva tiče, nećemo ih igrati, ali ćemo sigurno biti spremni za nastavak - poručio je Marjanović.

Poraz od Bosne jedini kiks

Odbojkaši Borca nalaze se na četvrtoj poziciji na tabeli Premijer lige sa 22 osvojena boda. Izborili su i plasman u polufinale Kupa BiH, dok su u finalu Kupa Srpske poraženi od bijeljinskog Radnika u Banjaluci. U CEV Čelendž kupu eliminisani su na prvom koraku od norveškog Vikinga. Trener “crveno-plavih” žali samo što njegovi momci nisu slavili na zatvaranju prvog dijela prvenstva.

- Iz tog prvog dijela ostaje samo žal za bodovima iz posljednjeg kola protiv Bosne u Sarajevu. Smatram da smo ih mogli osvojiti i onda bismo završili na trećoj poziciji, ispred Kaknja - rekao je Marjanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana