Očekuje se oko 1000 džudista na turniru “Laktaši open”

Darko Dragičević
Očekuje se oko 1000 džudista na turniru “Laktaši open”

BANjALUKA- Džudo Klub Laktaši će narednog vikenda da organizuju 22. Međunarodni turnir” Laktaši open” na kojem se očekuje učešće oko 1000 takmičara.

Ova manifestacija je u kalendaru Džudo saveza Republike Srpske i BiH i predstavlja uvod u novu sezonu na kojem svi žele da vide kako su radili tokom priprema. Predsjednik kluba Duško Blažić navodi da očekuje veoma kvalitetan turnir.

- Na turniru će učestvovati predstavnici svih zemalja bivše Jugoslavije, te takmičari iz Rumunije i Bugarske. Očekujemo veoma kvalitetno takmičenje, a klubovi žele da vide kako su radili u proteklom periodu. Nadamo se da ćemo okupiti oko 1000 takmičara iz ovih zemalja. Naravno turnir će suditi najbolje sudije - istakao je Blažić.

Sekretar kluba Gorica Bilak Moconja ističe da će takmičenje trajati dva dana. - Prvog dana u subotu takmičiće se najmlađi. Biće tu mlađi poletarci, poletarci, mlađi pioniri i pioniri. U nedjelju će na tatami da izađu kadeti, juniori i seniori. Pored takmičenja biće organizovan i sudijski seminar.

Spremne su i nagrade. Tu je nagrada Siniša Vukelić, zatim za najbrojniju ekipu i najboljeg trenera. Dodijelićemo i kimona najmlađim učesnicima. Zahvaljujemo se na podršci našem gradu Laktašima, kao i Ministarstvu porodice, omladine i sporta. Ovo takmičenje je prvo u novoj godini tako da klubovi rado dolaze da provjere svoju formu . Imali smo prople godine kompletnu ekipu Partizana koji je među najjačim timovima u Srbiji. Tu je još nekoliko veoma kvalitetnih timova tako da očekujemo dobre borbe- istakla je Gorica.

Takmičarka Laktaša Tamara Đukić očekuje dobar rezultat. Ona će da nastupi u juniorskoj konkurenciji. -Dobro sam radila u proteklom periodu tako da želim da novu godinu otvorim osvajanjem prvog mjesta. Prešla sam u višu kategoriju, biće to novi izazov jer je konkurencija veoma jaka i želim da od starta krenem sa dobrim rezultatima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana