Obustavlja se fudbal u Engleskoj do 7. januara?

sportske.net
Obustavlja se fudbal u Engleskoj do 7. januara?

Odlaganje utakmica u Premijer ligi zbog korona virusa više nije vijest budući da smo posljednjih dana svjedoci sve češćim potezanjem za odlukama ove vrste, pa je u prvi plan došla ideja da se šampionat privremeno obustavi.

Prema informacijama koje dolaze iz Engleske, plan je da se fudbal obustavi do 7. januara kada su planirani mečevi trećeg kola FA Kupa, a da bi naredno kolo u Premijer ligi trebalo odigrati tek sedam dana kasnije, tačnije polovinom januara.

Poznato je da je prelaz između dvije kalendarske godine najuzbudljiviji u najjačem engleskom šampionatu, a ukoliko koronavirus ne prestaje da "bukti" navijači širom svijeta će ostati uskraćeni za najkvalitetniji fudbal.

Najpogođenije je 18. kolo koje je prilično "osakaćeno" odlaganjem utakmica Mančester junajted - Brajton, Sautempton - Brentford, Votford - Kristal Palas, Vest Hem - Norič i Everton - Lids, a nije isključeno ni da se neki od preostalih pet susreta otkaže.

Najveći udarac za navijače je što će svakodnevni mečevi u rasponu od 26. decembra do 3. januara, sa izuzetkom 30. decembra, biti odloženi.

To će ioanko zgusnuti kalendar podići na viši nivo i pitanje da li će se u nastavku sezone naći odgovarajućih termina za zaostale mečeve.

Podsjetimo na primjer Totenhema, koji zbog sličnih problema nije ni odigrao utakmicu protiv Rena u Ligi konferencija prije osam dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana