Objavljeni detalji pogibije srpskog takmičara na KrosFit igrama

Tanjug
Objavljeni detalji pogibije srpskog takmičara na KrosFit igrama

DALAS - Srpski takmičar Lazar Đukić utopio se u četvrtak ujutru tokom plivačkog takmičenja na Teksaškom jezeru Marina Krik, u okviru KrosFit igara, prenosi AP. Zvaničnik u Fort Vort vatrogasnoj brigadi saopštio je da je pozvan oko osam sati ujutru da pomogne policiji jer jedan učesnik plivačkog takmičenja, nije viđen već neko vrijeme.

Policija je saopštila da su njeni pripadnici koji su bili zaduženi za događaj primetili da se jedan takmičar koji je prethodno bio viđen u vodi, ne pojavljuje na njenoj površini.

Direktor takmičenja Don Fol izjavio je da su svi tužni zbog tragedije i da će zajedno sa vlastima učestvovati u istrazi neočekivane smrti na Marina Krik jezeru kod mesta Fort Vort.

Uzrok smrti još nije saopšten. Fol je rekao da je KrosFit imao sigurnosne planove i procedure, te da je njihovo obezbeđenje bilo prisutno na takmičenju.

Fort Vort Star Telegram je objavio da je takmičenje uključivalo trčanje na 3,5 milja, zatim 800 metara plivanja. Kajtlin Pričard je ispričala novinarima da je stajala blizu cilja kada je vidjela da se Đukić približava.

Dodala je da je bio među plivačima i da je primijetila kako je promenio način plivanja, ali je pretpostavila da je to zbog umora nakon trčanja.

Vidjela je spasioce u blizini na daskama u jezeru, ali nije primetila da su intervenisali ili pokušali da spasu nekoga. Đukić je igrao vaterpolo i bio je ambasador sportista za FITAID, brend sportskih pića, bio je bio trećeplasirani krosfit sportista u Srbiji i 88. u svijetu.

 Oni koji su poznavali Đukića opisali su ga kao "orijentisanog sportistu i čoveka koji uđe u sobu i osvetli prostoriju".

KrosFit igre se održavaju od 2007 godine, na njima se bore najizdržljivije svetske atlete. Propozicije i igre se menjaju svake godine, a detalji takmičenja se ne objavljuju do samog početka takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana