Nunjo Gomeš: Portugal jeste favorit, ali Srbija ima odličan izbor igrača

Anadolija
Nunjo Gomeš: Portugal jeste favorit, ali Srbija ima odličan izbor igrača

BEOGRAD - Poslije ubjedljive pobjede protiv Katara, fudbalska reprezentacija Srbije večeras putuje u Lisabon gdje je u nedjelju od 20.45 časova očekuje odlučujuća utakmica za plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Nekadašnji kapiten portugalske reprezentacije Nunjo Gomeš kaže da ekipa selektora Fernanda Santoša mora da prihvati ulogu favorita i očekuje odličnu utakmicu na stadionu Benfike.

-U mečevima odluke, kao što je ovaj u nedjelju, domaći teren predstavlja veliku prednost. Portugal jeste favorit, ali mora na terenu da opravda taj epitet i da pokaže da zaslužuje prvo mjesto u grupi i direktan plasman u Katar. Srbija, tradicionalno, ima odličan izbor igrača i vrlo konkurentan tim. Rekao bih da kao kolektiv djeluju jako dobro i ne zavise previše od individualnih kvaliteta svojih pojedinaca. To je ekipa koja tokom cele utakmice traži go i stvara veliki broj šansi. Mislim da su od dolaska Dragana Stojkovića na mjesto selektora i taktički bolje organizovani nego u nekim prethodnim ciklusima kvalifikacija za velika takmičenja - rekao je Nunjo Gomeš.

Jasno je da Nunjo Gomeš najviše očekuje od svog nasljednika sa kapitenskom trakom u reprezentaciji Portugalije Kristijana Ronalda.

-Da se razumijemo, Portugalija ima fenomenalan tim sastavljen od velikog broja igrača vanserijskog kvaliteta. Jasno je da su sa Ronaldom na terenu mnogo jači i da u tom slučaju još lakše stižu do pobjede. Kada je zdrav i raspoložen, Kristijano je uvijek najveća prijetnja protivničkoj odbrani - istakao je Nunjo Gomeš, dodavši da je riječ  o rođenom takmičaru koji obožava da se nadmeće i tokom cijele karijere želi da bude najbolji.

-Tajna njegovog uspjeha je u satima i satima napornog treninga, u trudu koji svakodnevno ulaže da bi uvijek bio u vrhunskoj formi. Ronaldo, to je jedna mašina - dodao je.

Zanimljivo je čuti mišljenje nekadašnjeg centarfora Fiorentine o momku koji danas trese mreže u dresu kluba iz Firence i prijeti da posvađa najveće i najbogatije klubove u predstojećem zimskom prelaznom roku - Dušanu Vlahoviću, reprezentativcu Srbije.

-Dušan Vlahović posjeduje izuzetan potencijal i mislim da će za koju godinu biti jedan od najboljih napadača u Evropi. Veoma je mlad, ima mnogo dobrih osobina i predviđam mu zaista lijepu budućnost. Posljednja dešavanja u Fiorentini neće uticati na njegovo golgetersko raspoloženje. Mislim da je već pokazao da, uprkos godinama, ima jak karakter i fantastičan mentalitet. U fudbalu postoje situacije koje ne bi trebalo da se dogode, ali se dešavaju. Volio bih da se na kraju nađe rešenje koje će zadovoljiti sve strane - kazao je Nunjo Gomeš.

Nunjo Gomeš je u Fiorentini dijelio svlačionicu sa legendarnim  Predragom Mijatovićem.

-Peđa je bio veliki as evropskog i svjetskog fudbala, ali prije svega jedna fenomenalna osoba. Provodili smo mnogo vremena zajedno, veoma je pametan i odlično smo se slagali. I danas razgovaramo s vremena na vrijeme. Ostao sam u dobrim odnosima sa svim svojim drugovima i trenerima sa kojima sam sarađivao tokom karijere - rekao je Gomeš, čovjek koji je odigrao 79 utakmica u dresu portugalskog nacionalnog tima i postigao 29 golova, od kojih su neki bili odlučujući na najvažnijim i najtežim utakmicama završnih turnira Evropskog i Svjetskog prvenstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana