Novi vjetrovi duvaju u UOK Banjaluka Volej: Na krilima mladosti do trofeja u budućnosti

Dejan Kondić
Novi vjetrovi duvaju u UOK Banjaluka Volej: Na krilima mladosti do trofeja u budućnosti

BANjALUKA - U Univerzitetskom odbojkaškom klubu Banjaluka Volej odlučili su da okrenu novi list, odnosno da izvrše restrukturiranje na svim nivoima, od uprave do igračkog kadra.

Sve funkcije u klubu vršiće članovi uprave, odnosno sve obaveze biće ravnomjerno podijeljene između njih, kako bi svi dali određeni doprinos razvoju kluba. Između ostalih, ukinuta je funkcija direktora kluba koju je obavljao Vojislav Opačić. On će, kako je istakao za “Glas Srpske”, svoje obaveze izvršavati kao član uprave zadužen za marketing i komunikacije.

- Cilj je da mi kao članovi uprave budemo ekspeditivniji i da damo još veći doprinos razvoju kluba. Vidjeli ste, novi je i trener. Nakon što je Davor Gambiroža podnio ostavku na kraju minule sezone, odlučili smo da nakon šest godina vratimo Sinišu Džakulu na funkciju šefa struke i direktora omladinske škole. Imamo ambiciozan plan koji smo dogovorili s njim. Očekujemo uspješnu saradnju, da u godinama koje dolaze BL Volej igra značajnu ulogu na odbojkaškoj sceni - istakao je Opačić.

Naglasio je da će akcenat staviti na mlađe kategorije.

- To je stavka u kojoj nismo imali nikakvih uspjeha u godinama iza nas. To je ključno što treba da popravimo, a Džakula je najbolji trener u BiH i siguran sam da će njegovo znanje i iskustvo doprinijeti da Banjaluka Volej postane ozbiljna odbojkaška organizacija. Konkretno, podmladićemo ekipu. Cilj je da u narednom periodu napravimo tim koji bi kroz koju godinu trebalo da bude konkurentan u borbi za trofeje. Dakle, da iz sopstvenih redova stvorimo šampionsku generaciju. Mislim da je to zdrava priča - rekao je Opačić.

Iskusni operativac dodao je da sve mlađe djevojke imaju dugoročne ugovore i ostaju u klubu, a da će one iskusnije po svemu sudeći napustiti redove BL Voleja.

- Sve mlađe djevojke ostaju u klubu i naredne sezone, a što se tiče onih iskusnijih, neke od njih nisu prihvatile da potpišu nove ugovore, tako da na njih nećemo računati. Namjeravamo i da se pojačamo, ali ćemo isključivo dovesti mlade igračice, na koje možemo računati u narednih nekoliko godina. Pregovaramo sa nekoliko djevojaka i uskoro bi dosta toga trebalo biti poznato - zaključio je Opačić.

Poziv nadležnima

Jedinu pomoć u minulim godinama BL Volej imao je od grada Banjaluka. Iz kluba planiraju da upute poziv resornom ministarstvu, predsjedniku Republike Srpske i srpskom članu Predsjedništva BiH da ih posjete.

- Želimo da ih upoznamo sa našim radom, da saslušaju našu priču oko stvaranja ozbiljne odbojkaške organizacije, ne samo u domaćim, nego i u regionalnim, odnosno evropskim okvirima, te se nadam da će nam i oni pružiti neki vid podrške - rekao je Opačić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana