Novi trijumf Srbije na Evrobasketu, pala i Češka

GS
Foto: FIBA

Košarkaška reprezentacija ostvarila je drugi trijumf na ovogodišnjem Evrobasketu pobjedom protiv Češke rezultatom 81:68.

Česi su igrali bez Tomaša Satoranskog, ali se nisu obrukali i pružili jak otpor selekciji Srbije koja ima dvije pobjede na prva dva kola Evrobasketa.
Najefikasniji je bio Nikola Jokić sa 17 poena, Micić je dodao 12, Marinković 11, a 10 Nikola Kalinić.

U redovima Češke, Vojteh Hruban i Vit Krejči po 13 poena, a 11 je imao Martin Peterka.

Na startu ove utakmice gledali smo egal, tokom uvodnih pet minuta se niko nije izdvajao i rezultat je bio 7:7, a onda kreće serija Jokića na asistencije Micića i po prvi put se Srbija odlijepila.

Česi nisu željeli da se predaju i držali su korak, pa su Krejči i Bohačik trojkama vratili tim na 16:13, a na kraju prve četvrtine bilo je 20:15 za Srbiju.

U drugoj četvrtini, Česi gotovo da nisu ni postojali. Srbija je dozvolila protivniku samo 10 poena za 10 minuta košarke, uz postignuta 23 pa je na poluvremenu bilo 43:25.
Kao što je rečeno, Satoranskog nema zbog povrede, a Veseli je bio potpuno neutralisan i u tom momentu niko nije imao više od 4 postignuta poena.

Treća četvrtina je protekla manje više mirno, a jedini put kada se nešto malo "jače" dogodilo bilo je pred kraj kada je Lučić zaradio nesportsku grešku.

Nije se Srbija mučila, nije bilo ni potrebe da se nešto "zateže", ali je jedna serija Čeha pred kraj kvartala zabrinula Pešića i morao je da pozove tajm-aut. Tada su se spustili na 60:45.

Od tog momenta, Češka igra dosta bolje nego do tada. Uspjeli su u nekoliko momenata da se vrate na jednocifreni zaostatak, ali je to bilo daleko od opasnog po selekciju Srbije.

Ponovo je Pešić rotirao dosta, ponovo su svi igrači imali određeni doprinos i makar jedan postignut koš. 
Sljedeći rival Srbije biće Finska, u ponedjeljak, prenosi B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana