Novi predsjednik Rudar Prijedora Stanko Vujković odmah zasukao rukave: Opstanak prvi cilj nove uprave

Darko Pašagić
Novi predsjednik Rudar Prijedora Stanko Vujković odmah zasukao rukave: Opstanak prvi cilj nove uprave

PRIJEDOR - Novi predsjednik Upravnog odbora Rudar Prijedora Stanko Vujković koji je na ovu funkciju izabran na Izbornoj skupštini, a koja je poslije tri odgađanja konačno održana, naglasio je da situacija u klubu nije toliko alarmantna koliko su neki htjeli da prikažu i da vjeruje da dolaze daleko bolji dani za ovaj sportski kolektiv.

Vujković je u dva uzastopna mandata bio predsjednik Područnog fudbalskog saveza Prijedor, član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske, kao i delegat na susretima Premijer lige BiH, tako da je i te kako dobro upoznat sa materijom sa kojom se uhvatio u koštac. Trenutno obavlja dužnost generalnog direktora Rudnika željezne rude “Ljubija”, koji je uz Arcelor Mital Prijedor i grad Prijedor glavni finansijer premijerligaša iz grada na Sani.

- U tom pogledu neće se ništa mijenjati, a prioritetni cilj novog Upravnog odbora u ovom trenutku biće da u preostalih osam kola Premijer lige BiH pokušamo obezbijediti opstanak. Uz to cilj je apsolutna stabilizacija kluba po svim elementima. Prvo, u takmičarskom dijelu uslijediće inventura po svim segmentima. Nakon takmičarskog sektora onda idemo u infrastrukturni, potom kadrovski, finansijski, jer želimo klub da stavimo u poziciju da nikada više ne dođe u ovu situaciju, da ne bude rob nikoga ni bilo čega. Težište ćemo staviti na omladinski pogon i samoodrživost kluba. Imamo ponudu prijatelja iz Mađarske za omladinski pogon da nam pomognu da stvorimo samoodrživost kluba - naglasio je Vujković.

Istakao je da su već obavljeni razgovori sa fudbalerima kojima je jasno stavljeno do znanja da moraju do kraja prvenstva da budu iznad svog maksimuma.

- Potcrtano im je da moraju biti svjesni težine grba koji nose, ali i da u svakom narednom susretu moraju dati bar 102 odsto od svojih mogućnosti, a ne kao što je do sada bi slučaj 80 ili 90 odsto. Do petka će im biti uplaćena i plata za februar i po tom osnovu Rudar Prijedor sigurno spada među najmanje zadužene klubove - nastavio je Vujković.

Iako su u prošlom kolu doživjeli debakl na “Koševu” od Sarajeva (0:6) na klupi će i dalje ostati Srđan Marjanović.

- U petak je pred nama susret na našem stadionu protiv Željezničara od 16 časova i bili bismo nepravedni prema Marjanoviću da sada dođe do nekih promjena na klupi. U ovom susretu jednostavno nemamo izbora osim pobjede, a ukoliko se to ne desi vidjećemo da li će doći do promjena u stručnom štabu - dodao je Vujković.

Muslimović u upravi

Vujković je formirao Upravni odbor u kojem je 11 članova. Uz njega tu su: Mladen Jelača, Dražen Vrhovac, Žarko Kovačević, Halid Muslimović, Aleksandar Topić, Ognjen Hrnjak, Aleksandar Savić i Zoran Šormaz, dok će još dva člana naknadno biti kooptirana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana