Novi klub osnovan u Banjaluci: Rukometna porodica bogatija za Vrbas

Darko Dragičević
Foto: G.S.

BANjALUKA - Rukometna porodica Republike Srpske dobila je novog člana.

U Banjaluci je formiran Muški rukometni klub Vrbas, čiji je predsjednik Goran Trkulja.

Riječ je o nekadašnjem sjajnom rukometašu Borac m:tela koji je, između ostalog, nosio dres i novosadske Vojvodine, šabačke Metaloplastike. U minuloj sezoni bio je pomoćni trener u stručnom štabu „crveno-plavih”, dok je godinu prije kao kormilar rukometaša Mladosti osvojio šampionsku titulu u m:tel Prvoj ligi Republike Srpske. MRK Vrbas već od nastupajuće sezone će se takmičiti u m:tel Drugoj ligi Republike Srpske, grupa „zapad”.

- Naš glavni cilj je da napravimo klub koji će u budućnosti okupljati što više mališana. Ipak na startu ćemo morati da krenemo prvo sa seniorima i da se čuje za nas u narednoj sezoni. Takmičićemo se u drugoj ligi i krenuti od nule. Ali pravi cilj su mladi i da od sezone 2025/26. krenemo sa mlađim kategorijama. U životu sam najbolje prijatelje stekao kroz sport i želim da u budućnosti mlade naučimo ne samo vještinama rukometa, već da im donesemo i životno iskustvo - istakao je Goran Trkulja, predsjednik kluba.

Bivši igrač i trener ističe da će u narednoj godini prvi zadatak biti da budu pronađeni adekvatni termini i da polaznicima budu omogućeni dobri uslovi.

- Željeli smo da prvo djeci stvorimo sve uslove za nesmetan rad. Iskoristićemo ovu godinu za promociju, kao i za pronalaženje termina za treninge da bismo kada počnemo sa mlađim kategorijama imali sve potrebne uslove. U klubu će biti angažovan kvalitetan stručni kadar, koji će praviti ne samo dobre rukometaše, već i ljude - dodao je Trkulja.

Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske, među prvima je pružio podršku novoformiranom klubu i odmah je kupio člansku kartu u iznosu od 100 maraka.

- Punu podršku dajem MRK Vrbas i njihovom predsjedniku Goranu Trkulji. Drago nam je što se širi naša rukometna porodica i vjerujem da će oni biti istinsko osvježenje u rukometu Republike Srpske. Ovom prilikom pozivam i druge koji su u mogućnosti da pomognu rad ovog najmlađeg banjalučkog kluba kojem želim mnogo sreće i uspjeha u radu - izjavio je Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske.

Žrijeb 26. jula

Žrijeb za novu prvenstvenu sezonu u m:tel Prvoj ligi Republike Srpske za rukometaše i rukometašice, odnosno za obje m:tel Druge lige biće obavljen u petak, 26. jula, u 14 časova. Novi šampionat u m:tel Prvoj ligi za rukometaše startuje 14/15. septembra.

Sedam dana kasnije prvenstvenu sezonu počeće rukometašice, kao i rukometaši koji nastupaju u drugoligaškoj konkurenciji. Brigu o takmičenju vodiće komesari Aleksandar Vrhovac (muška liga) i Bogan Rankić (ženska liga).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana