Novi evroligaški spektakl večeras u Beogradu: Zvezda i bez Kampaca ruši Real

Dejan Kondić
Novi evroligaški spektakl večeras u Beogradu: Zvezda i bez Kampaca ruši Real

BEOGRAD - Sprema se još jedan spektakl. Košarkaši Crvene zvezde večeras od 19 časova u dvorani “Aleksandar Nikolić” dočekuju Real u duelu 18. kola Evrolige.

Tim Duška Ivanovića u novi veliki evropski okršaj ulazi nakon trijumfa u ABA ligi protiv MZT-a u Skoplju (80:57) i sa velikim žalom što protiv “kraljevskog” kluba neće moći da nastupi bivši igrač Madriđana Fakundo Kampaco. Argentinac je u glavnom gradu Sjeverne Makedonije odigrao meč za pamćenje, “flertovao” je čak i sa tripl-dablom - imao je 23 poena, devet završnih dodavanja i sedam skokova. Nakon utakmice u dvorani “Jane Sandanski” priznao je da mu teško pada što neće moći igrati protiv svog nekadašnjeg kluba.

- Biće to sjajna utakmica, u fantastičnoj atmosferi. Biće ludo u dvorani, u to nema sumnje. Neću igrati, ali ću videti stare prijatelje, jedva čekam da se malo družimo. Potrebna nam je pobeda i nadam se da možemo da je ostvarimo - rekao je Kampaco.

Lucidni plejmejker je pokazao da se uželio košarke, a to je u krajnjoj liniji i sam priznao.

- Umirem od želje da igram košarku, imam toliko energije, trudio sam se, naporno radio kako bih bio u pravoj formi i takmičarskom ritmu. Ovo je timski sport, ekipa mi veruje, trudim se da uključim sve i na terenu odgovorim energijom. Utakmica je bila veoma teška. Atmosfera sjajna. Uživam da igram u ovakvim dvoranama. Što se statistike tiče, nisam tip koji gleda na nju. Trudim se da donosim prave odluke na terenu, uključim sve, budem pravi plejmejker i uživam - istakao je Kampaco.

Zvezdina snaga u popularnom “Pioniru” biće navijači. Bili su i u Skoplju, gdje su se takođe mogle vidjeti argentinske zastave, što je obradovalo Kampaca.

- Ludo je, to me mnogo motiviše. Navijači nas prate gdje god da smo. Jedino što možemo je da damo sve od sebe na svakoj utakmici, uradimo sve da pobijedimo i na taj način im vratimo za podršku. Argentinske zastave su već bile tu zbog Luke. O toj ljubavi vam pričam. Luda je. Argentinci su slični Srbima, osjećam se kao kod kuće. Veoma sam srećan. Želim da igram, ali to nije u mojoj kontroli, ali davaću sve od sebe na svakoj utakmici - poručio je Kampaco.

Podržali pa obrisali

Velika bura digla se poslije odluke Evrolige da kazni Crvenu zvezdu zabranom registrovanja novih igrača do marta, pa tako Fakundo Kampaco ne može da igra u elitnom takmičenju. Ali tu nije kraj, Evroliga je objavila video-podrške Argentincu, pa sve obrisala. I sami moderatori napravili su jedan video u kojem su dio posvetili upravo akciji košarkaša Zvezde, čak je i sama Evroliga na “Instagramu” imala objavu sa heštegom “FreeFacu”, što je šokiralo sve, jer su upravo oni i podigli zabranu Argentincu. Zanimljivo je da je taj “stori” odmah skinut, pa je pitanje da li je neko od moderatora koji održavaju društvene mreže napravio grešku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana