Novak Đoković potvrdio dolazak u Banjaluku

Milan Zubović
Novak Đoković potvrdio dolazak u Banjaluku

BEOGRAD - Najbolji teniser svijeta Novak Đoković potvrdio je dolazak u Banjaluku na turnir Srpska open koji će od 17. do 23. aprila biti održan u najvećem gradu Republike Srpske.

- Planiram da igram u Banjaluci i veoma se radujem dolasku. I ako sam zdrav ja dolazim. Mnogo se radujem jer sam samo jednom i to sada već daleke 2009. godine imao priliku da igram egzibicioni meč protiv Viktora Troickog. Drago mi je što smo dobili podršku od grada Banjaluke i Vlade Republike Srpske i da turnir bude odigran u tom gradu. Ovo je posljednja godina našeg iznajmljivanja licence, jer nismo vlasnici iste, koja će biti vraćena vlasniku u Rumuniji iduće godine i odlučili smo da to bude u Banjaluci sa podrškom Republike Srbije i Republike Srpske. Nadam se da će radovi biti završeni na vreme. Znam da su u toku i nije lako postići sve obzirom na nedostatak vremena da se čitava organizacija prenese na drugo mesto koji nikad nije imalo takav teniski događaj. Verujem u naš narod tamo i da će biti sve u redu - rekao je Đoković na konferenciji za medije u Beogradu.

Danima se špekuliše o imenima tenisera koji će da stignu na turnir iz serije 250, a Novak nije mogao da potvrdi ko će da stigne.

- Što se tiče imena ne znam ništa to je u rukama organizacije koja komunicira sa menadžerima drugih igrača. Ima naravno, nekih značajnih imena koja bismo voleli da ugostimo, ali se nadam da ću ja moći da igram tamo i svi naši teniseri iz Srbije i regiona, odnosno Hrvatske jer mislim da bi to bilo interesantno ljudima kao i to i da vide neka internacionalna imena - dodao je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana