Nigerijac tvrdi da ima 18 godina, navijači ga raskrinkali uz pomoć popularne videoigrice

Kliks
Foto: Mjallby

Ljubitelji fudbala još uvijek pamte Josefa Minalu koji je debitovao za Lacio kao osamnaestogodišnjak iako mu niko nije vjerovao da je tek postao punoljetan, a sada imamo veoma sličan slučaj u Švedskoj.

Nigerijac Silas Nvankvo je juče prešao iz Nasarava Junajteda u redove švedskog prvoligaša Mjalbyja, a klub ga je predstavio kao 18-godišnjaka.

Navedeno je da je tek nedavno, tačnije 12. decembra proslavio 18. rođendan, te da je sa 19 golova bio prvi strijelac nigerijske lige.

Ali, svi navijači Mjalbyja nisu odmah bili impresionirani činjenicom da je sa 17 godina briljirao, a i samim pogledom na njegovo lice nisu mogli povjerovati da se radi o momku koji je tek proslavio punoljetstvo.

Jedan od navijača se sjetio da provjeri njegovo godište na popularnoj videoigrici Fudbal Manadžer i naišao na zaista zanimljive podatke.

Na prošloj verziji FM21 Nvankvo je bio 24-godišnjak, a na aktuelnoj FM21 ima 17 godina.

Ali, kontroverzama oko Nvankvoa tu nije kraj. Najpopularnija stranica za transfere Transfermarkt ga vodi zaista kao 18-godišnjaka rođenog 12. decembra 2003. godine.

S druge strane, još jedna popularna stranica Sofaskor ima druge podatke, one koji odgovaraju priči da se radi o 25-godišnjaku.

Prema Sofaskoru, Nvankvo ima 25 godina i rođen je 16. septembra 1996. godine.

Ali, postoji i jedna razlika između Sofaskora i Fudbal Manadžera - na videoigrici godina je ista (1996.), ali je datum njegovog rođenja je 11. juni.

Da kontroverzama tu ne bude kraj pobrinuo se tviteraš Sleti koji je pronašao jedan članak iz oktobra 2015. godine u kojem se navodi da je Nvankvo postigao gol za Univerzitet Enugu Stejt. Dakle, sa nepunih 12 godina!

Kao što je naveo, minimalna dobna granica za prijavu na Univerzitet Enugu Stejt je 16 godina, tako da je bliže istini da je tada imao već 19 godina, odnosno da je rođen 1996. godine.

Sve ovo upućuje da smo dobili novi slučaj "Minala", ali iz Mjalbyja odbacuju tvrdnje da se radi o prevari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana