Nevesinjci dobili bodove i Katića

Dejan Kondić
Nevesinjci dobili bodove i Katića

NEVESINjE - Nema predaje, niti će je biti. Hercegovina nastavlja grčevitu borbu za opstanak. Gradačac je Nevesinje napustio pognutih glava, a domaćin je pored dva boda dobio igrača za budućnost, 14-godišnjeg Nemanju Katića.

Trener tima iz Hercegovine Amar Čavčić posljednjih pet minuta u igru je uveo mladog krilnog igrača, koji se čak upisao i u listu strijelaca. Naime, iskoristio je jednu kontru i upisao prvenac u seniorskoj konkurenciji za oduševljenje na tribinama. Mladi Katić za “Glas Srpske” priznao je da je sam ulazak u igru za njega bilo ostvarenje sna.

- Stvarno je bilo kao u snu. I ovaj put bih zahvalio šefu stručnog štaba Čavčiću na ukazanoj prilici. Utisci su stvarno sjajni. Još kada se na sve to doda činjenica da sam postigao i taj gol, onda vam je jasno da mojoj sreći nema kraja. Dobio sam priliku na lijevom krilu, iako među svojim vršnjacima pokrivam bekovsku poziciju na istoj strani. Kada su najavili da ulazim u igru svi su stvarno bili na nogama, cijela dvorana. Dobio sam jak vjetar u leđa. Ukazala se šansa i da dam taj gol. Naš čuvar mreže Mihajlo Vujadinović mi je bacio jedan pas u kontru, uhvatio sam tu loptu i dao gol. Svi su odmah skočili i radovali se mom debitantskom pogotku koji mi stvarno mnogo znači. Poslije utakmice svi su mi čestitali, dobio sam puno poruka i stvarno svima zahvaljujem još jednom. Značiće mi ovo u nastavku karijere, kao jedan stimulans - istakao je Katić.

Mladi rukometaš vjeruje da će i u budućnosti dobijati minute od trenera Hercegovine Čavčića, dodajući da će ga ovo sve stimulisati da još više trenira.

- Nadam se da ću i u narednim utakmicama upisati još koji minut i gol. Svojski ću se potruditi na treninzima da sve to zaslužim. Kako god bilo, naš prioritet je opstanak u ligi i svi smo tome posvećeni. Siguran sam da ćemo uspjeti ostvariti cilj - zaključio je Čavčić.

Poraz Borca u Vogošći

Rezultati 19. kola Premijer lige: petak: Vogošća - Borac 27:25; subota: Iskra - Sloboda 27:42, Izviđač - Kakanj 51:24, Goražde - Gračanica 24:25, Konjuh - Sloga (D) 34:32, Krivaja - Maglaj 25:13, Leotar - Bosna (V) 30:26, Hercegovina - Gradačac 32:25.

Plasman: Izviđač 36, Leotar 27, Vogošća 25, Sloboda 25, Gračanica 24, Krivaja 24, Konjuh 22, Maglaj 20, Sloga (D) 18, Borac 18, Iskra 16, Hercegovina 16, Goražde 15, Bosna (V) 9, Gradačac 6, Kakanj 2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana