“Neroazuri” dočekuju Liverpul u osmini finala Lige šampiona: Interu treba savršena noć

Dušan Repija
“Neroazuri” dočekuju Liverpul u osmini finala Lige šampiona: Interu treba savršena noć

MILANO - Punih deset godina prošlo je od posljednjeg učešća Intera u osmini finala Lige šampiona pa “neroazuri” sigurno nisu srećni što im je u večerašnjem megdanu rival Liverpul (21).

Ekipa Simonea Inzagija dobro gura ove sezone na svim poljima iako je očajno krenula u ovo takmičenje, te je primjetno da je u blagoj krizi u posljednjih nekoliko rundi Serije A. Sve u svemu, sezona je za sada na nivou očekivanja, možda malo i iznad toga, ali je jasno da je Liverpul favorit u ovom dvomeču. Ako ništa onda zbog iskustva konstantnog nastupanja u završnici, ali tu su sigurno kvalitet i trenutni momentum. Nema sumnje da će Interu biti potrebna savršena noć što podrazumijeva korišćenje i najmanje šanse, dok sa druge strane moraju da iskontrolišu strašan napadački potencijal Mohameda Salaha, Sadija Manea, Dioga Žote ili Roberta Firmina u zavisnosti ko će dobiti prednost.

- Želimo da budemo ozbiljni protagonisti, da se dobro branimo i napadnemo kad bude prilika kako bismo povrijedili protivnika. Biće to lijepa utakmica. Za nas je najvažnije da smo u drugom krugu, a nadam se da možemo i dalje. Oni imaju mnogo jakih aduta, napadaju sa dosta igrača, tako da moramo biti vrlo oprezni - naglasio je Lautaro Martinez.

Dodatni problem za domaće je što će meč propustiti suspendovani Nikolo Barela, vrlo važan točkić na sredini terena. U njegovom odsustvu dosta tereta pašće na leđa Marcela Brozovića koji će morati da spriječi brz protok lopte “redsa” naročito u polukontri što je osnovno oružje Liverpula.

Bez obzira na ulogu favorita lijevi bek engleskog tima Endi Robertson svjestan je da njegov tim neće imati lak posao na “Meaci”.

- Radujemo se izazovu koji je pred nama, ali smo sigurni da će biti vrlo težak. Interu ide jako dobro u Seriji A, u samom su vrhu, ali ćemo mi pokušati da nastavimo da guramo na svim frontovima. Moramo da uradimo ono što smo radili u posljednjih šest, sedam sedmica. Ako to uradimo, vjerujem da možemo da obezbijedimo pozitivan rezultat na kultnom stadionu sa sjajnom publikom - rekao je Robertson.

U drugom meču večerašnjeg programa snage će odmjeriti Salcburg i Bajern koga sigurno peku rane zadobijene u Bohumu. Bez obzira na neugodan šamar, tim Julijana Nagelsmana veliki je favorit kako u dvomeču, tako i večeras.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana