Nepoznata lica napala navijače "Vest Hema“ u pabu u Frankfurtu

Srna
Foto: Tanjug

FRANKFURT- Najmanje jedno lice prevezeno je u bolnicu sa lakšim povredama nakon što su napadnuti navijači engleskog "Vest Hem junajteda" pred drugu utakmicu polufinala fudbalske Lige Evrope protiv "Ajntraht Frankfurta", saopštila je policija njemačkog grada Frankfurta.

U saopštenju se navodi da su se dva kombija zaustavila ispred paba u Frankfurtu u kojem su se rano jutros okupili navijači "Vest Hema".

Iz policije ističu da je grupa od 15 do 20 ljudi, za koje očevici tvrde da su navijači "Ajntrahta", na osnovu odjevnih predmeta koje su nosili preko lica, izašla iz kombija, ušla u pab i napala grupu britanskih navijača, povrijedivši pritom jednog od njih.

Nepoznata lica su nakon toga ušla u kombije i napustila mjesto incidenta. Policija je saopštila da još nisu pronađena vozila, od kojih je jedno imalo lokalni broj registracije.

"Povrijeđeni gost, tridesetčetvorogodišnji muškarac iz Britanije, prevezen je u bolnicu radi pružanja medicinske njege", dodaje se u saopštenju policije u Frankfurtu.

Tenzije su visoke pred drugu utakmicu, u koju "Ajntraht" ulazi sa prednošću od 2:1 iz prve utakmice u Engleskoj, a oba tima pokušavaju da uđu u prvo evropsko finale u posljednjih više od 40 godina.

Njemački reporteri Filip Hofmajster i Tim Brokmajer, koji rade za lokalnog emitera "Hesišer rundfunk", rekli su da su ih navijači "Vest Hema" napali tokom prve utakmice u Engleskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana