Nenad Lalatović za “Glas Srpske”: Hvala Terziću što me se konačno sjetio

Dejan Kondić
Nenad Lalatović za “Glas Srpske”: Hvala Terziću što me se konačno sjetio

BANjALUKA - Fudbaleri Crvene zvezde sutra kreću u svoju šestu evropsku jesen. Generalni direktor “crveno-bijelih” Zvezdan Terzić u jednom intervjuu istakao je da je buđenje nekadašnjeg evropskog šampiona počelo od trenerskog mandata doskorašnjeg šefa struke banjalučkog Borca Nenada Lalatovića.

Prvi operativac Beograđana istakao je da je Lalatović lansirano pet klinaca od kojih je Zvezda zaradila 16, 17 miliona evra. Upravo je to bila finansijska injekcija koja je pokrenula dalji rast Crvene zvezde. Harizmatični stručnjak je u razgovoru za “Glas Srpske” istakao da mu je drago da je Terzić konačno rekao tako nešto.

- Nije rekao ništa što ne znam, rekao je istinu, koju je trebalo da kaže mnogo ranije. Zahvaljujem mu na tome. On je pokazao da je sjajan operativac. Od momenta kada je došao klub se preporodio. Žao mi je samo što Terzić nije mogao meni da dovede takve igrače kada sam ja vodio “crveno-bele”. Mnogi zaboravljaju da kada sam ja došao u Zvezdu nije bilo vode, struje, zabranjen nam je bio izlazak u Evropu. Jedina mogućnost je bila da se gurnu klinci. Luka Jović je imao 16 godina kada sam mu dao šansu, Mihailo Ristić 17, Marko Grujić i Vukašin Jovanović 18, Predragu Rajkoviću sam dao i kapitensku traku, pored Damira Kahrimana koji je bio A reprezentativac. Znao sam da sa igračima koji imaju platu dve, tri hiljade evra ne možemo biti šampioni. Pa moju platu, koju sam tada zarađivao za osam meseci, treneri posle mene su dobijali za mesec dana - rekao je Lalatović.

Harizmatični stručnjak ističe da nije zbog novca bio u Crvenoj zvezdi, ni kao igrač, ni kao trener. Dodaje da njegova ljubav prema matičnom klubu nikad nije bila upitna.

- U igračkom mandatu mogao sam otići u Galatasaraj za pola miliona evra, ali sam otišao u Šahtjor, iako sam znao da mi ta liga neće odgovarati. Sve da bi Zvezda uzela dva miliona od transfera. Ceo svoj život sam posvetio Crvenoj zvezdi i radio sam više protiv sebe da bi bilo dobro mom klubu. Jednom sam i direktno doneo titulu, kada sam pobedio Partizan sa Napretkom u Kruševcu. Posle “Marakane” sam otišao u Čačak, rizikovao sam svoju trenersku karijeru da bi Zvezdi bilo bolje. Svoj put uvek gradim sam, borim se kao vuk samotnjak. Borim se i danas sam tu gde jesam samo zahvaljujući svom znanju i kvalitetu - istakao je Lalatović.

Temperamentni stručnjak sješće ponovo na klupu niškog Radničkog u meču 11. kola Superlige Srbije protiv Voždovca, koji je idućeg ponedjeljka, na vještačkoj podlozi krova tržnog centra u Beogradu.

Ostavka u Borcu zbog terena

Na predstavljanju u niškom Radničkom, Lalatović je ponovo istakao da je imao veliku želju da radi u Republici Srpskoj, ali da nije očekivao da nijednu utakmicu neće odigrati u Banjaluci.

- Svaki dan smo se vozili na trening i nazad po pola sata autobusom, igrali mečeve na lošem terenu, u pet popodne na 40 stepeni. Uprkos svemu tome, da smo pobedili Leotar u mojoj poslednjoj utakmici, bili bismo prvi na tabeli. Nisam više mogao da izdržim, rekli su mi da će tek za mesec završiti stadion, kada sam to čuo, tu je bio kraj. Nisu prihvatili ostavku, ali sam rekao da idem svakako - rekao je Lalatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana